Familj
Veckans middagstips: omelett med lax
Påskveckan är här och vad passar då bättre som middagstips än en rätt med påskklassikerna lax och ägg?
Ingredienser för fyra portioner:
8 st ägg
1.5 dl vatten
1 msk smör
8 skivor rökt lax
1 msk riven pepparrot
1 knippa dill
4 stycken citronklyftor
Krydda med salt och peppar
Smör eller olja till stekning
Gör såhär:
Blanda ihop äggen, vattnet och kryddorna med en gaffel. Hetta upp stekpannan med smöret. När smöret tystnat häller du i så mycket omelettsmet så den täcker hela botten. Sänk värmen på plattan. Lägg på laxen, strö över lite pepparrot och krydda med salt och peppar. Vik ihop och lägg upp på en tallrik. Gör likadant till smeten är slut. Servera med citron, lite dill och en sallad.
Smaklig måltid och glad påsk!