Familj

Veckans middagstips: Pad thai

Veckans middagstips: Pad thai

Pad thai är en klassisk thailändsk maträtt som kan kombineras med både kyckling, nötkött, räkor och tofu. Så varför inte ta en resa till Thailand genom maten på middagsbordet och laga denna maträtt som dessutom är enkel att tillaga? Denna veckas middagstips är pad thai!

Pad thai: Ingredienser för fyra portioner

250 g risnudlar (ett paket)

400 g kycklingfilé (eller tofu)

2 vitlöksklyftor

1 chili

2 morötter

½ påse salladslök

400 g böngroddar (ca en burk)

2 msk fisksås

2 lime

2 msk socker

1 msk neutral olja

½ tsk salt

2 ägg

1 dl hackade jordnötter

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: Kyckling hurry-curry

Gör din pad thai såhär

1. Koka upp vatten med lite salt i en kastrull. Ta sedan av det från värmen och lägg i nudlarna, rör om. Låt stå i tre minuter tills de mjuknat men de får gärna ha lite tuggmotstånd kvar. Häll av vatten och fyll på med nytt och kallt. Låt stå så länge.

2. Hacka vitlöken i tunna skivor. Kärna ur chilin, skala morötterna, ansa salladslöken och strimla sedan de tre ingredienserna i tunna skivor.

3. Skölj böngroddarna i ett durkslag.

4. Blanda ihop juice från 1 lime, socker och fisksås i en skål.

5. Stek vitlök, chili, kyckling och morötterna i olja, krydda med salt.

6. Häll på böngroddar och hälften av salladslöken och blanda samman. Sänk värmen och knäck i äggen i pannan, rör om tills det stelnar.

7. Häll sedan av vattnet från nudlarna och häll i dessa bland övriga ingredienser. Tillsätt sedan blandningen av juice, socker och fisksås och rör samman väl tills allt är varmt.

8. Dela limen som är kvar i klyftor, servera pad thaien med dessa samt de hackade jordnötterna.

ทานให้อร่อยนะ (smaklig måltid på thailändska)!

LÄS ÄVEN: Mat för gravida – här är listan!

Powered by Labrador CMS