Annons:
Veckans middagstips: pastasallad med fetaost, kyckling och vinägrett

Veckans middagstips: pastasallad med fetaost, kyckling och vinägrett

Något som ofta går hem hos de flesta i familjen är pasta, och dessutom är det perfekt picknickmat! Här är veckans middagstips, som förstås passar lika bra som lunch också!
 
För fyra portioner behöver du:
Pastasallad
Fjärilspasta
Pärltomater
3 kycklingfiléer
300 g fetaost
Ruccola
... självklart kan du välja själv precis vad du vill ha i 
 
Marinad
1 liten pressad vitlöksklyfta
2 msk soja
2 msk flytande honung
1 msk olja 
Salt & peppar

Vinägrett 
2 dl olivolja
2 dl vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1-2 torkade kryddor (exv. dragon, oregano, basilika)
salt
peppar

Gör såhär: 
Häll i ingredienserna till marinaden i en plastpåse och blanda ihop. Lägg sedan i kycklingfiléerna och se till så att de får marinad om hela sig. Detta kan med fördel göras någon timme innan du ska göra salladen så kycklingen hinner få rikligt med smak av marinaden. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfileérna i en ugnsfastform och häll över all marinad. När ugnen är varm ställer du in kycklingen i ugnen i cirka 30 grader eller tills köttet är helt vitt, då är det klart.  Skär upp kycklingen i mindre bitar till salladen.
 
Koka upp pasta enligt anvisningar på förpackningen. Skär upp pärltomaterna, fetaosten och eventuella andra grönsaker du vill ha i salladen. Skölj ruccolan. När pastan är klar häller du av vattnet och sköljer pastan i kallt vatten, det gör att pastan inte klibbar ihop sig. Blanda ihop allting i en skål tillsammans med kycklingen, eller serverka alla ingredienser i separata skålar - det brukar uppskattas av barnen. 
Blanda vinägrettens ingredienser i en skål och ställ fram vid servering. Smaklig måltid! 

Tips: Blir det pastasallad över kan ni med fördel ta med det som picknick om ni ska på utflykt dagen därpå!
Annons