Familj
Veckans middagstips: spagetti carbonara
Pastaklassiker är något som går hem hos de flesta. Veckans middagstips är en typisk pastarätt, närmare bestämt spagetti carbonara. Hoppas det ska smaka!
För fyra portioner behöver du:
300 g bacon
300 g spagetti
1 liten gul lök
2 dl grädde
1 mjölk
2 st äggulor
70 g riven parmesanost
Bladpersilja
Olivolja
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka pastan i saltat vatten i en kastrull enligt anvisningar på förpackningen.
Hacka den gula löken. Stek bitar av bacon i en stekpanna tills de fått färg. Lägg dem sedan på en bit hushållspapper vid sidan av så fettet rinner av. Behåll dock en del av fettet i stekpannan och lägg i den hackade löken. Fräs tills löken är genomskinlig. Häll i grädde, mjölk, äggulor, 2/3 av parmesanosten, hackad persilja, salt och peppar och rör om tills det blandats ihop. När pastan är färdig häller du i den och rör ihop allt. Toppa med resten av parmesanen vid servering och om du vill, med en rå äggula per portion! Smaklig måltid!
Tips: Rätten går självklart att göra både gluten- och laktosfri samt vegetarisk om man vill.