Familj

Spagetti Carbonara recept middagstips

Veckans middagstips: spagetti carbonara

Pastaklassiker är något som går hem hos de flesta. Veckans middagstips är en typisk pastarätt, närmare bestämt spagetti carbonara. Hoppas det ska smaka!

För fyra portioner behöver du:

300 g bacon

300 g spagetti

1 liten gul lök

2 dl grädde

1 mjölk

2 st äggulor

70 g riven parmesanost

Bladpersilja

Olivolja

Salt

Peppar

Gör så här:

Koka pastan i saltat vatten i en kastrull enligt anvisningar på förpackningen.

Hacka den gula löken. Stek bitar av bacon i en stekpanna tills de fått färg. Lägg dem sedan på en bit hushållspapper vid sidan av så fettet rinner av. Behåll dock en del av fettet i stekpannan och lägg i den hackade löken. Fräs tills löken är genomskinlig. Häll i grädde, mjölk, äggulor, 2/3 av parmesanosten, hackad persilja, salt och peppar och rör om tills det blandats ihop. När pastan är färdig häller du i den och rör ihop allt. Toppa med resten av parmesanen vid servering och om du vill, med en rå äggula per portion! Smaklig måltid!

Tips: Rätten går självklart att göra både gluten- och laktosfri samt vegetarisk om man vill.

Powered by Labrador CMS