Familj
Veckans middagstips: tacogratäng på kyckling med salsa, nachos och crème fraiche
Denna vecka görs veckans middagstips i samarbete med Guldfågeln. Middagstipset är en god tacogratäng vilket bör bli en hit för alla i familjen, för vem gillar inte tacos?
För fyra portioner behöver du:
1 paket Tacokyckling, färsk eller fryst
3 stora tortillas
1 msk majsolja
2 röda el. gula tomater, skurna i tunna skivor
1 rödlök, tunna skivor
1 röd spetspaprika, tunna skivor
75 g strimlad mozzarella
75 g strimlad cheddar
Crème fraiche
Salt & peppar
1 burk valfri salsa
1 påse nachochips
Gör såhär:
Använder du färsk tacokyckling, stek den i lite matfett tills den har fin färg och är genomstekt, låt svalna. Stek tortillabröden i olja i en het stekpanna tills de fått lite färg och "stelnat till" lite. Bygg samman "tårtan" genom att lägga ett tortillabröd i en eldfast form. Strö över lite av osten, kyckling, tomat, lök och paprika. Avsluta lagret med mer ost. Lägg på nästa bröd och upprepa proceduren. Avsluta med bröd, några tomatskivor och rejält med ost. Sätt in i ugn 200 grader och grädda tills osten fått fin färg. Servera med grönsallad, crème fraiche, salsa och tortillachips. Smaklig måltid!
Tips: Fungerar även att ha med kall på utflykten!
I samarbete med Guldfågeln