Annons:
Vinterglåmig? Här är 5 tips för att hitta vårlystern

Vinterglåmig? Här är 5 tips för att hitta vårlystern

Känslan är ofta detsamma varje år vid den här tiden: "när ska vintern ta slut?". Minsta lilla solstråle tas tacksamt emot och blir nästan som en D-vitaminchock för huden. Huden känns ofta torr, fnasig, kliar och saknar lyster. Men, ge inte upp riktigt än! Vinterglåmigheten går faktiskt att bota.

Precis i takt med att de första små snödropparna börjar dyka upp i dikena, så lovar vi att din hud kan vara redo att möta vårsolen… följ bara dessa 5 tips!

 

1. Kosten spelar roll

Genom att få i dig extra mycket vitaminer och mineraler kan du hjälpa huden på traven. Huden är ju trots allt vårt största organ, och som påverkas mycket av det du stoppar i dig. Dra ner på socker, snabba kolhydrater och fet mat. Frukt och grönt är godis för hyn – ju färggladare desto bättre!

 

2. Skäm bort dig själv

Unna dig själv en ansiktsmask någon gång i veckan. Det kan kännas som en lyxig vana, men du behöver inte betala dyra pengar för en köpt mask. Med naturliga ingredienser som exempelvis avokado, honung och olivolja kan du enkelt mixa ihop en mask hemma (och glöm inte gurkorna på ögonen!).

 

3. Vatten, vatten, vatten…

Det är nog få som inte hört eller läst rådet ”drick vatten!” när det kommer till hudtips. Men faktum är, att det ÄR en av de bästa sakerna du ska göra. 2 liter om dager rekommenderas, och helt ärligt – kan du få i dig 5 koppar kaffe om dagen kan du få i dig minst lika många glas vatten.  

 

4. Slarva inte med rengörningen

Att se till att huden är ordentligt fri från smink innan du går och lägger dig är viktigt för att huden ska hålla sig frisk. Smink täpper till porerna och sliter på hyn, och det uppstår lätt finnar och blemmor om man slarvar med ansiktsrengöringen. Använd en mild rengöring som är skonsam och återfuktande. För resten av kroppen, använd en skrubb då och då för att avlägsna döda hudceller, du kommer uppleva att huden känns lenare och fräschare - och redo för vår!

 

5. Mjuka upp!

Torr, fnasig och kliande hud behöver oftast lite mer än bara vatten och supermat för att bli återställd. Smörj in torr och känslig hy två gånger om dagen eller efter dusch och bad, för att reparera den skadade hudbärriären. Med Propyless blir torr hud mjuk och smidig igen, och passar både som ansiktskräm och för resten av kroppen. Oavsett om du har mycket torr hud med eksem, eller bara vill mjuka upp trött vinterhy, passar Propyless utmärkt. Finns receptfritt på Apotek och har länge varit en favorit bland många torrisar!

I samarbete med Propyless 
 

Propyless (propylenglykol) är en mjukgörande emulsion för behandling av torr hud av olika slag. Propyless får inte appliceras i hörselgången eller på brännskadad hud. Receptfritt läkemedel. Läs bipacksedeln noga. Trimb_Propyless_1803_01
www.trimb.com 


Annons