Barn som skrattar och bakar.
Roliga saker att göra som inte kostar pengar.

10 saker att göra på sportlovet som är gratis

Aktiviteter som är helt gratis!

Även om man inte kan, eller vill, spendera några pengar under sportlovet så finns det massa roliga saker att göra. Här har vi samlat 10 förslag på roliga aktiviteter till sportlovet som inte kostar något.

10 saker att göra med barnen som är helt gratis!

Här kommer 10 tips på vad ni kan göra på sportlovet, eller på helgen!

1. Baka

Att baka behöver inte kosta något, om ni redan har ingredienserna hemma. Men det är roligt, och dessutom får ni gott fika till kvällen!

2. Göra en hinderbana

Vem älskar inte hinderbana? Plocka ihop kuddar, filtar, tunnlar, stolar, mattor och allt ni har hemma för att göra en rolig hinderbana. Sedan kan ni tävla och se vem som tar sig igenom den snabbast.

3. Leka utomhus

Man kan förstås leka utomhus under alla årstider, och finns det snö kan man bygga snögubbar och snögrottor. Dessutom får man frisk luft och i bästa fall även lite sol.

4. Ha picknick inomhus

Just picknick känns kanske inte så lockande att ha utomhus när det är kallt, men varför inte ha en inomhus? Lägg ut en filt på vardagsrumsgolvet och duka upp med det ni vill äta på pickningen. Roligt, mysigt och lite knasigt.

5. Leka på lekplats

Även om det är vinter så kan man faktiskt leka på lekplatser. Ofta plockas sådant som gungor in över vintern, men andra saker kan finnas kvar. Ta på overaller och bege er till närmsta lekplats.

6. Spela spel

Vem gillar inte att spela spel? Plocka fram era favoritspel och ha en mysig speldag, eller spelkväll.

7. Grilla korv

Att bege sig till en grillplats och grilla korv, eller marshmallows om man föredrar det, kan bli ett riktigt mysigt äventyr för barnen.

8. Åka pulka

Om det finns snö så är pulkaåkning förstås givet. Eller tefat, stjärtlapp, åkmadrass, snowracer eller vad än man vill åka på. Ja, i dag finns förstås många saker att välja mellan, men faktum kvarstår - att åka pulka (eller annat) är roligt!

9. Pyssla

Enkelt, men roligt. Plocka fram allt pyssel och börja skapa. Har ni inget pyssel så fungerar det utmärkt med gamla toarullar, kartonger som blivit liggandes, bomull, tandpetare, tidningspapper och annat som finns hemma.

10. Bygga Lego

Låt kreativiteten flöda och bygg fantastiska skapelser av Lego. Eller tävla om vem som kan bygga högst innan tornet rasar (om bitarna räcker till).

Powered by Labrador CMS