ANNONS: Apohem

Bild:
Bild:

5 produktmåsten när vabben slår till

Vabruari är här, månaden då vabbandet når sin topp. Tillsammans med Apohem listar vi fem produktmåsten, plus några bonustips, som gör vård av barn enklare och tiden hemma mysigare!

Det är inte helt enkelt att vara småbarnsförälder under vintern när infektionssjukdomarna härjar och avlöser varandra. Trots att sjukdomar sprids under årets alla månader, är det i februari som flest vab-dagar tas ut. Men vad ska man egentligen göra åt rinnande näsor, irriterade halsar och kräksjuka barn? Här har vi samlat fem måsten i det lilla apoteket som garanterat kommer underlätta vabbandet!

5 måsten när du vabbar:

Det är inte lätt att veta vad ditt barn behöver när det är krassligt. Här är några tips på produkter som alltid är bra att ha hemma – och passar de flesta sjukdomar! Du hittar alla produkter på nätapoteket apohem.se.

 1. Vätskeersättning
  Vid diarré eller kräkningar är det viktigt att kroppen får tillbaka förlorad vätska för att inte bli uttorkad, detta gäller särskilt för barn. Semper vätskeersättning och bakteriekultur innehåller färdiga dospåsar med vätskeersättning och bakteriekultur för barn från två månader.

 2. Hostmedicin
  Hosta kan vara riktigt jobbigt och är ofta värst på nätterna. Bisolduo sirap* innehåller naturliga ingredienser som hjälper till att dämpa rethosta, lindra och skydda halsen mot irritation. Passar vuxna och barn från två år.

  *Det här är en CE-märkt medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisning noggrant innan användning.

 3. Snorsugare
  Små barn som inte kan snyta sig själv kan behöva lite hjälp. Frida baby Näsfrida startkit* innehåller snorsugare, extra engångsfilter och nässpray med koksaltlösning. För nyfödda och barn som inte kan snyta sig själv.

  *Det här är en CE-märkt medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisning noggrant innan användning.

 4. Termometer
  En termometer behövs i alla hemapotek. Braun ThermoScan 3 är en snabb, enkel och pålitlig örontermometer som mäter temperatur på bara några sekunder. För barn och vuxna.

 5. Nässkölj
  En täppt och rinnig näsa kan göra både sömn och amning svårare för bebisar. Physiomer Baby Mist* är en nässkölj med naturligt havsvatten, som lindrar både rinnande och täppta näsor. Passar barn från 15 dagar och uppåt.

  *Det här är en CE-märkt medicinteknisk produkt. Läs bruksanvisning noggrant innan användning.

För mysiga vabbdagar

Sjuka barn behöver också närhet och kärlek! För att göra vabbandet extra mysigt finns Warmies Fåret Lavendi, en vetekudde med mjuk och fluffig päls som går att värma i mikron. Som en gosig varm kram för såväl stora som små. Behöver man något kallt går Warmies minst lika bra att kylas i frysen, för att istället nå en kylande effekt. Kanske mot febriga pannor eller onda skrapsår? Förutom Warmies urgulliga får, finns bland annat igelkottar och valpar.

När det kommer till aktiviteter under sjukdom, är läsning en lugn och stilla syssla som fungerar vid både nedvarvning och för att få barnen att somna. Bädda ner er i sängen med mysiga filtar och dröm er bort i sagornas härliga värld. Vi tipsar om “Pelle Svanslös skola – sjukdomar, virus och att tvätta händerna”, en lärande bok som gör hälsa och sjukdomar lättare att förstå.

Lycka till med vabbandet och krya på er!

Powered by Labrador CMS