Skolstart, barn.
Barnens skolstart är både spännande och rolig.

7 måsten inför barnens skolstart – så lyckas ni med inskolningen

Inför barnens skolstart finns det många saker som kan kännas överväldigande, men med lite förberedelser kan övergången bli smidigare för både barn och föräldrar.

Här är sju saker att tänka på inför barnens skolstart:

 1. Skolmaterial – har barnen allt de behöver inför skolstarten?
  Se till att barnet har allt material det behöver, som pennor, suddgummi, linjal, anteckningsblock och ryggsäck. Många skolor skickar ut en lista över nödvändiga skolmaterial.

 2. Sovrutiner – börja vänja barnen i tid
  Sommaren kan ha inneburit sena kvällar och sovmorgnar. Inför skolstarten kan det vara en bra idé att successivt vänja kroppen vid tidigare läggnings- och väckningstider. Att ha en fast morgonrutin kan hjälpa barnen att starta dagen på rätt sätt.

 3. Skolkläder – kolla så att kläderna passar
  Se över barnens kläder och skor för att säkerställa att de är lämpliga för skolmiljön och den kommande årstiden. Många barn växer snabbt, och det kan därför även vara bra att kolla så att kläderna passar.

 4. Frukost innan skolan
  Se till att ditt barn får en näringsrik frukost varje dag, det kan hjälpa dem att både koncentrera sig och prestera bättre i skolan.

 5. Transport – hur ska barnen ta sig till skolan?
  Om barnet inte går till skolan, fundera på hur de kommer dit. Skolbuss? Cykling? Gång? Diskutera säkerhetsrutiner, särskilt om ditt barn cyklar eller går.

 6. Prata om förväntningar med barnen
  Diskutera vad barnet kan förvänta sig det kommande året, både i termer av lärande och sociala händelser. Detta kan minska eventuell ångest eller osäkerhet.

 7. Dialog med barnens lärare
  Se till att du vet hur du kan kommunicera med ditt barns lärare. Det är viktigt att hålla linjerna öppna för eventuella frågor, feedback eller bekymmer.

Kom ihåg att varje barn är unikt, så anpassa dessa tips efter ditt barns behov och personlighet. Det viktigaste är att stödja och uppmuntra dem genom denna övergångsperiod och hjälpa dem att känna sig redo och spända på skolstarten.

Lästips2 olika recept på chokladbollar utan vaniljsocker 

Powered by Labrador CMS