Lägg annat än godis i barnens påskägg.
Tips vad du kan lägga i barnens påskägg.

7 saker att lägga i barnens påskägg – istället för godis

Det behöver inte vara godis man lägger i barnens påskägg, här kommer andra roliga tips!

Påsken är en härlig tid på året som ofta förknippas med traditioner som påskägg och påskgodis. Men vad gör man om man vill undvika att fylla påskäggen med allt för mycket socker? Att hitta alternativ till godiset kan kännas utmanande, men det finns faktiskt många kreativa och roliga saker man kan lägga i påskäggen istället.

7 saker att lägga i barnens påskägg

Här är förslag på vad man kan lägga i barnens påskägg istället för godis!

Leksaker

En leksak kan vara en fin överraskning i påskägget. Det kan vara något enkelt som en liten boll, en hopprep eller en maskeraddräkt.

Pyssel

För de barn som gillar att skapa och påskpyssla kan man lägga i material som papper, färg, lim, glitter, pärlor eller en ritbok.

Böcker

Ett boktips i påskägget kan inspirera till läsning. Det kan vara något som passar åldersgruppen, exempelvis en pekbok eller en kapitelbok.

Utomhusaktiviteter

Nu när våren är på väg och vädret blir varmare kan det vara roligt att ge barnen saker som de kan använda utomhus. Det kan vara exempelvis en fotboll, badmintonset eller en frisbee.

Kortspel och brädspel

Det finns många kortspel och brädspel som är roliga för hela familjen att spela tillsammans. Det kan vara något enkelt som Uno eller Monopol.

Småaccessoarer

En liten accessoar, exempelvis ett hårband eller armband kan också vara en fin överraskning i påskägget.

Rese-kit

Om ni planerar en resa kan det vara roligt att ge barnen en rese-kit i påskägget. Det kan innehålla en liten resedagbok, en vattenflaska, solglasögon och ett par öronproppar.

Hoppas dessa förslag hjälper dig att skapa ett påskägg som passar dina barns intressen och behov!

Läs mer:

Powered by Labrador CMS