Familj som har roligt utan att spendera pengar.
Saker att göra som inte kostar pengar.

Aktiviteter att göra med barn på sportlovet – som inte kostar pengar

Här kommer en lista med roliga aktiviteter som man kan göra på sportlovet – som är gratis!

Med sportlovet runt hörnet har många börjat fundera över vilka aktiviteter man kan hitta på under detta veckolånga lov. Om man letar efter gratisalternativ så kommer här några förslag på roliga aktiviteter som inte kostar en krona.

Besök museum

Även om alla museum inte har fritt inträde, så finns det en del som har det. Bor man i en större stad så finns det goda chanser att hitta ett sådant. Men museum som tar inträde brukar vanligtvis inte kosta mycket att besöka, så det kan kanske åtminstone bli en billig aktivitet.

Kolla upp bibliotekets aktiviteter

Väldigt många bibliotek anordnar aktiviteter under lov, och detta brukar då vara helt gratis. Här kan det vara allt från högläsning och filmvisning till pyssel - ja, vad som helst i princip. Kolla upp vad biblioteket där du bor erbjuder, och eventuellt andra närliggande bibliotek. Och när ni väl är där kan ni förstås passa på att låna lite böcker (och kanske även filmer), så har ni ännu mer att göra under sportlovet.

Besök en 4H-gård

Även om 4H-gårdar kanske är som mysigast under sommaren, så är de oftast öppna även under vintern. Att besöka en sådan är som att gå på ett mini-zoo, med olika djur och ibland även annat spännande. Har man tur kommer man i rätt tid för att se när djuren matas också, och ofta finns det djur som man kan klappa. En väldigt mysig utflykt, och ta gärna med matsäck att äta där eller någon annanstans.

Sportlovsaktiviteter i kommunen

Förutom att biblioteken ofta anordnar lovaktiviteter, så kan andra föreningar göra det - och ibland kommunen själva. Det kan vara allt från fritidsgårdar och badhus, till idrottsföreningar och musikskolor. Då finns det ofta möjlighet att prova på olika aktiviteter hos den lokala föreningen, eller delta i andra aktiviteter som anordnas. Detta kan absolut vara värt att kolla upp, eftersom det oftast är helt gratis.

Skridskoåkning

Något annat som är roligt att göra och helt gratis är att åka skridskor. Om det finns en skridskobana där ni bor kan det vara värt att kolla upp när denna är öppen för allmänheten - under sportlovet kan de ibland ha utökade öppettider.

Powered by Labrador CMS