Julfilmer för barn: 7 julfilmer att se med barnen

Det nalkas jul och vad passar bättre att komma in i julstämningen än en riktigt mysig julfilm? Vi har samlat 7 julfilmer att se tillsammans med barnen.

Vi tipsar om sju julfilmer för barn.
Vi tipsar om sju julfilmer för barn.

Tomtar, juläventyr och vinterlandskap, tre ingredienser för en bra julfilm. Plocka fram pepparkakorna, er mysigaste filt och mys tillsammans i soffan framför en julfilm.

Vi tipsar om julfilmer som barnen kan se.

LÄS ÄVEN: 10 Halloweenfilmer som barnen kan se

Julfilmer för barn:

Klaus

Blev snabbt en succé när den släpptes 2019. Klaus handlar om en oväntad vänskap mellan en skygg leksakstillverkare och en självisk brevbärare. Tillsammans sprider de glädje i en annars kall och frusen stad.

Du hittar filmen Klaus på Netflix.

Arthur och Julklappsrushen

Tomtens klumpiga son Arthur får ett viktigt juluppdrag på tomtens hemliga leksaksfrabrik. En spännande julfilm från 2011.

Du hittar Arthus och julklappsrushen på Netflix.

Astrid Lindgrens jul

Åtta julavsnitt från Astrid Lindgrens folkkära sagor. Med bland annat Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Madicken, Lotta på Bråkmakargatan och Ronja Rövardotter.

Du hittar Astrid Lindgrens jul bland annat på Cmore och SF Anytime.

The Christmas Chronicles

En film om syskonen Kate och Teddy planerar fånga en bild jultomten med deras kamera. Det blir istället ett oförglömlig juläventyr, där syskonen tillsammans med jultomten måste rädda julen. Uppföljaren heter The Christmas Chronicles 2.

Du hittar filmen The Christmas Chronicle på Netflix.

LÄS ÄVEN: Julfilmer på Netflix för barn 2021: 10 mysiga tips

Grinchen – julen är stulen och Grinchen

Grinchen – Julen är stulen är en klassisk julfilm för hela familjen. Julhataren Grinchen vill fullständigt förstöra julen för alla invånare i Whoville, men istället byggs en oväntat vänskap med Cindy Lou Who – lyckas hon få honom att ändra sig? 2018 släpptes en animeras version på julfilmen.

Du hittar båda Grinchen-filmerna på bland annat på Netflix, SF Anytime och Amazon Prime.

Musse Pigg och hans vänner firar jul

Disney-gänget Musse, Mimmi, Kalle, Kajsa, Långben och Pluto i en klassisk julfilm från 1999. Minns tillbaka på tidigare magiska jular tillsammans med det välkända gänget.

Du hittar Musse Pigg och hans vänner firar jul bland annat på Viaplay och SF Anytime.

Polarexpressen

En omtyckt julhistoria om en pojke som inte tror på julen är med om ett oväntat juläventyr han sent kommer glömma. Nästa station: tomtens verkstad på Nordpolen.

Du hittar Polarexpressen på bland annat Viaplay och SF Anytime.

Powered by Labrador CMS