Bra appar för småbarn ska vara roliga men lärorika.
Bra appar för småbarn ska vara roliga men lärorika.

Lär och lek: De bästa apparna för småbarn

Ifall man tvekar angående att låta små barn använda appar så har vi listat bra appar för de minsta barnen.

Bästa apparna för små barn

När barnet börjar använda surfplatta eller låna föräldrarnas mobiltelefon vill man förstås gärna att skärmtiden ska vara meningsfull, men samtidigt rolig. Här kommer förslag på några riktigt bra appar för mindre barn.

Jaramaba ABC 123 & Lek 2-5 år

Om du söker en riktigt lärorik och pedagogisk app för mindre barn, då kan det här vara helt rätt val. Med Jaramba kan barnet träna på bokstäver, ord och språk på ett roligt sätt. Här kan man även räkna, lära sig siffror och former, lära sig om djur och natur och välja mellan enklare och svårare uppgifter. Det finns även kreativa aktiviteter som färgläggning, musik, bygga och rita. Innehållet varierar även under året med säsongsanpassat material för årstider och högtider.

Bra app för små barn: Jaramba

Pekbok för småbarn

Det här är en enkel men riktigt rolig och lärorik app. Här kan de minsta kolla på olika bilder och ord, och med hjälp av ljud kan barnet höra och lära sig orden. Barnet får även höra hur det som syns på bilden låter – till exempel hur hunden skäller, bilen tutar och så vidare. Här finns över 400 högupplösta bilder i 8 olika kategorier, och appen är anpassad för barn upp till 4 år.

Bra app för små barn: Pekbok

Tittut för småbarn

Denna app, som riktar sig till barn mellan 1 och 3 år, kommer ditt barn med stor sannolikhet att älska. Här finns roliga och enkla spel med djur, spännande animationer och ljud. Appen hjälper barnet att lära sig prata, men samtidigt är det ett mycket roligt spel för små barn.

Det här är nästan som en levande pekbok – en röst frågar ”Vart är grisen?” och barnet kan klicka där grisen gömmer sig. När grisen är hittad säger rösten ”gris” samtidigt som en skojig animation med grisen spelas upp. Jättekul, och väldigt lärorikt!

Bra app för små barn: Tittut för småbarn

Spel För Barn – Barnspel appar

Även detta är en app som ditt barn med stor sannolikhet kommer att älska. Denna app riktar sig till barn mellan 1 och 5 år, och här finns 8 pussel och 8 olika spel. Dessa pussel och spel hänger ihop, och varje pussel och spel har ett speciellt tema. Här kan man till exempel bygga ihop en polisbil med ett enkelt pussel där man får lägga en bit i taget, och därefter kör polisbilen iväg och spelet börjar.

Det enkla spelet går då ut på att klicka på bilen för att sätta igång eller stänga av sirenen, välja mellan dag och natt, jaga bovar och lämna dem i fängelset och så vidare. Enkelt, men väldigt kul för mindre barn.

Bra app för små barn: Spel för barn - Barnspel appar

Powered by Labrador CMS