När är det mors dag 2023? Här kan du läsa mer om morsdag!
När är det mors dag 2023? Här kan du läsa mer om morsdag!

När är det mors dag 2023? Vi reder ut allt du behöver veta

Mors dag är en högtid där barn har möjlighet att uppmärksamma sina mammor med pompa och ståt. Här hittar du information om morsdag, bland annat när den firas 2023.

Trots att mors dag, precis som Alla hjärtans dag, har en kommersiell prägel, är det en viktig högtid för många. Det är en dag då barn har möjlighet att uppmärksamma sin mamma med till exempel blommor, presenter, tårta och ett fint kort. Om du vill veta allt som är värt att veta om mors dag, inklusive när den infaller, har du kommit helt rätt. Här hittar du all information du behöver för att göra dagen speciell för din mamma!

När är det mors dag 2023?

2023 firas mors dag söndagen den 28 maj 2023. I Sverige infaller mors dag alltid den sista söndagen i maj månad, vilket innebär att den 28 maj är den dagen då vi hyllar våra mammor och allt det fantastiska de gör för oss år 2023. Så se till att markera den dagen i din kalender och fira din mamma på ett speciellt sätt!

Är mors dag alltid samma datum?

Faktum är att mors dag inte är en fast dag som firas på ett specifikt datum varje år. Istället infaller mors dag alltid den sista söndagen i maj månad. Eftersom datumet för den sista söndagen kan variera från år till år, innebär det också att mors dag kan infalla olika datum. Det är dock alltid på en söndag och alltid i slutet av maj, så det är värt att hålla koll på när mors dag infaller varje år för att kunna fira din mamma på bästa sätt.

Hur länge har mors dag funnits i Sverige?

Mors dag har sitt ursprung i USA, där den första gången firades 1908. En kvinna vid namn Anna Jarvis ville hedra sin mor, som hade gått bort några år tidigare, med en gudstjänst. Efter några år fick hon president Woodrow Wilson att instifta en officiell mors dag den 10 maj.

I Sverige introducerades mors dag av författaren Cecilia Bååth-Holmberg. Året var 1919, men det dröjde flera decennier innan det började firas på bred front. Även om mors dag funnits i över 100 år i Sverige, var det inte så välkänt då.

Powered by Labrador CMS