Roliga saker barnen kan göra i påsk

Låt barnen göra roliga aktiviteter i påsk, här listar vi tre roliga saker ni kan hitta på.

Roliga saker barnen kan göra i påsk.
Roliga saker barnen kan göra i påsk.

Påsken är visserligen en mysig högtid, men kanske inte så full av traditioner. Mycket mer än påskmiddag och påskäggsjakt eller påskäggsutdelning händer inte under påsken - om man inte själv planerar in roliga aktiviteter. Här kommer förslag på påskkul att hitta på med barnen.

Påskäggsjakt

Det här hänger visserligen ihop med påskäggen, och är redan en självklarhet för många. Det är dock väl vart att nämna, och definitivt värt att testa om man inte redan planerar påskäggsjakt. Istället för att ge barnen påskäggen så låter man dem helt enkelt leta - med hjälp av gåtor, bilder eller skattkarta till exempel.

Påskäggsjakt kan göras på många olika sätt, och det är enkelt att anpassa efter olika åldrar. Syskon kan samarbeta för att hitta sina ägg, och det blir lite som en tävling - även om man tävlar med varandra. Det här är garanterat ett roligare sätt att få påskägg. Man kan också göra en jakt med hjälp av påskgåtor.

Påskkärring

Att gå påskkärring är inte fullt lika vanligt i dag som det var förut, men det förekommer absolut. Här finns det också en del olika sätt att göra på, även om man inte tänker på det. Antingen kan man gå hela familjen, och gå runt till grannarna. Eller så kan barnen få gå till släkt och vänner.

Men man behöver egentligen inte "gå" påskkärring heller, utan det kan vara lika roligt att bara klä ut sig. Låt hela familjen förvandlas till påskkärringar, skratta åt varandra och avgör vem som är mest lik en påskkärring.

Påskutmaning

Utmaningar är alltid roligt, och under påsken kan man ge varandra påskutmaningar. Här kan man välja att samarbeta för att på ett pris - till exempel ett påskägg, eller så kan flera personer tävla mot varandra. Skriv ut en lista med olika uppdrag och se vem som kan fullfölja flest uppdrag under en förbestämd dit.

Här är några förslag på uppdrag:

  • Hitta en påskkärring (ta bild på).
  • Övertala någon annan att imitera en kyckling, och filma det.
  • Hitta ett vårtecken.
  • Ät fyra kokta ägg på mindre än en minut.
  • Klä ut dig till en påskhare.
  • Ge ett påskkort/påskhälsning till någon du inte känner.

Påskkamp

Något annat som passar perfekt för familjen som gillar tävlingar och utmaningar är en påskkamp. Det är helt enkelt en femkamp med påsktema. Här kan man göra tävlingar som ägg på sked, ägg boule och rulla ägg - eller påsktävlingar som man hittar på själv.

Här hittar du tips på Lekar utomhus.

Här hittar du tips på lekar för 6 till 10-åringar.

Powered by Labrador CMS