Barn som skrattar år roliga skämt.
Roliga skämt för barn i alla åldrar!

Roliga skämt för barn: Skämt som passar barn i alla åldrar

Här kommer tips på roliga skämt att berätta för ditt barn. Vi har listat roliga skämt för både små och stora barn!

Humor är viktigt i en familj, och att skratta tillsammans är bland det bästa som finns - oavsett om det är för att man gör något roligt, eller berättar en rolig historia. Med roliga historier kan man liva upp en tråkig stund, eller göra ett argt barn på bättre humör. De kan berättas när vännerna är på besök, vid middagsbordet eller när helst man känner för att skratta. Här kommer några roliga historier att berätta för barn.

Att tänka på när man berättar skämt för barn

Desto yngre barnet är, desto enklare måste skämtet vara att förstå. Språket måste förstås anpassas efter barnets ålder, och för mindre barn krävs ett enkelt språk. Skämten bör även vara korta när man berättar för mindre barn, eftersom det såväl gör dem enkla att förstå som lätta att komma ihåg.

Roliga skämt för mindre barn

  • Det var en gång två muffins i en ugn, så säger den ena till andra: “Oj, vad varmt det är!” Då skriker den andra: “AAAAAH, en talande muffin!”
  • Det var en gång en dummer som ville mata en häst med en morot. Han visste inte i vilken ända man matade hästar och provade där bak. Hästen pruttade och dummer sade “du behöver inte blåsa, den är inte varm”.
  • "Mamma, varför är det synd om myror?" "Det är väl inte synd om myror?" "Jo, fröken sade att vi skulle gå ut och titta på myrstackarna."

Roliga skämt för större barn (6+)

  • Det var en gång två tomater som var ute och gick. Så kom en bil och körde över den ena tomaten.Då sa den andra: “Kom nu Ketchup, så går vi.”
  • Det var en gång en gul och en grön banan som var ute och gick. Plötsligt springer den gröna iväg och gömmer sig, och när den gula kommer dit hoppar den gröna fram och säger “Bu!”, “Åhhh vad du är omogen” svarar den gula.
  • Det var en gång två får som möttes.“Bääähääää”, sa det ena fåret.“Fan, det skulle jag ju säga!” sa det andra fåret.

Roliga skämt för äldre barn (10+)

  • Det var en gång en gubbe som gick förbi sin granne med en kärra gödsel.“Vad ska du ha gödseln till”, frågade grannen.“Till mina jordgubbar” svarade han.“Va, har du gödsel till dina jordgubbar?! Jag har grädde”, sa grannen.
  • Det var en tre killar som fick gå till rektorn. Rektorn frågade pojke 1 och 2 vad de hade gjort för bus. “Vi har slängt sten i sjön.” Det var ju inte så farligt tänkte rektorn och frågar den 3e killen varför han är blöt? Han svarar ”Det är jag som är Sten”.
  • På zoo: "Titta mamma, den där apan ser ut som faster Rut." "Fy, så säger man inte." "Men apan förstår väl inte vad jag säger?"
Powered by Labrador CMS