Jessie Smith var solbebisen i Teletubbies mellan 1997-2015.
Jessie Smith var solbebisen i Teletubbies mellan 1997-2015.

Så ser solbebisen från Teletubbies ut idag – 26 år senare

Ett av 90- och tidiga 2000-talets mest kända barnprogram är brittiska Teletubbies. Men var egentligen solbebisen som dök upp i början av varje program?

Du är garanterat inte ensam om att ha tittat en hel del på Teletubbies som liten. Det populära tv-programmet sändes mellan åren 1997-2015 och har gjorts i flera hundra avsnitt.

Hon är solbebisen i Teletubbies

Varje Teletubbies-avsnitt inleds med att en "solbebis" dyker upp bakom de gräsklädda kullarna – en bebis vid namn Jessie Smith som nu vuxit upp och blivit hela 28 år.

"När vi spelade in höll min pappa en nallebjörn för att få mig att skratta, och rullade en leksaksbil framför mig för att få mig att sedan se ner på kameran.", berättar Jessie i ett inlägg på sin egen Instagram.

Hon berättar även att hon fick möjlighet att gå på audition för att vara med i Teletubbies tack vare en barnsköterska som fått nys om det hela och då tyckte att Jessie skulle passa bra för jobbet.

Jessie Smith är bosatt i Kent i England.

Serien producerades för BBC Television av HIT Entertainment och Ragdoll. Sedan 2014 produceras serien av Darrall Macqueen. Figurerna skapades av Andrew Davenport och Anne Wood. Idag kan man se Teletubbies på Netflix, och visst verkar det som att Jessie Smiths bebisansikte bytts ut mot någon annan:

Powered by Labrador CMS