Foto: Standret/Shutterstock.com
Foto: Standret/Shutterstock.com

Tio skillnader mellan att ha ett och två barn

När man blir tvåbarnsföräldrer förändras tillvaron hemma och omställningen från första till andra barnet kan bli stor. Här är tio skillnader mellan hur livet fungerar med ett barn och två barn, även om vissa punkter är något överdrivna...

1. Förlossningen

Första barnet: ”Vilken pärs! Så många timmars kämpande, jag höll på att svimma. Kan man få en rullstol att åka hem i? Jag kommer aldrig mer att kunna gå normalt. Detta vill jag aldrig göra om!”Andra barnet: ”Skönt att det bara tog några få timmar mellan första värken och det att vi lämnade BB. Varför gnällde jag så sist?”

2. Synen på första barnet

Första barnet: ”Åh, min lilla bebis. Du kommer alltid att vara min lilla skatt. Du är ju så liten!”Andra barnet: ”Men oj! När blev storasyster såhär stor? Innan lillebror kom var ju hon så liten. Vad hände?”

3. Säkerhet

Första barnet: ”Herregud jag tappade en pärla på golvet! Har krypit runt med en ficklampa och letat i två timmar nu, men kan inte hitta den. Panik!”Andra barnet: ”Vad har du där i munnen? En pärla! Ojdå, smakar det gott? Var kan du ha hittat den?”

4. Bilder

Första barnet: Kameran är alltid redo och fotoalbumet i mobilen består bara av en sak, bilder på din lilla älskling.Andra barnet: När du ska visa en bild på familjens minsting får du scrolla en bra stund innan du till slut hittar någon halvsuddig bild som får duga. ”Det är väl inte så viktigt med bilder ändå?”.

5. Kroppen

Första barnet: ”Skönt att magen gått tillbaka till hur den såg ut innan graviditeten nu efter några månader, som jag kämpat!”Andra barnet: ”Jag blir galen om en till person frågar mig om jag är gravid! Hur ska jag hinna med att träna mellan blöjbyten på de två?”

6. Egentid

Första barnet: ”Nu är det din tur att ha henne en kväll, jag sticker in till stan. Vi ses sen!”Andra barnet: ”Wow, åker du iväg bara med storasyster så det bara är jag och lillebror hemma? Skönt med lite lugn och ro!”

7. Stresstålighet

Första barnet: ”Herregud, jag minns inte när jag kunde kolla på en hel film utan att bli störd, ska det vara såhär?”Andra barnet: ”Vi måste handla mat, kan du åka och göra det så fixar jag en lunch till dem så länge? Sen måste vi tvätta också, kan du göra det innan du åker? Eller nej vi har inget tvättmedel! Åh nej, nu har lillen målat på väggen med syrrans kritor också! Tio djupa andetag!”.

8. Rutiner

Första barnet: ”Vi kan absolut ses, imorgon kanske vi kan ses mellan 9.00 och 10:20 eller mellan 14:40 och 15:50 för då sover lillan!”Andra barnet: ”Dags att vakna nu lillen, vi måste skjutsa storasyster till förskolan! Och hmm, gav jag dig mat idag? Jag har glömt, men här får du lite för säkerhetsskull”.

9. Lördagsgodis

Första barnet: ”Inget godis förutom på lördagar, och då får du det efter att du ätit din mat”.Andra barnet: ”Vad spelar det för roll egentligen? Här får du lite geléhallon om du vill”.

10. Träffa kompisar

Första barnet: ”Jag kommer jättegärna på din middag! Men jag blir nog lite sen för jag måste åka efter nattningen. Och sen måste jag nog åka hem ganska tidigt men det ska bli såå kul att ses!”Andra barnet: ”Konstigt att inte telefonen ringer, den kanske har gått sönder”.

LÄS ÄVEN: 8 saker som får dig att känna dig som den ultimata föräldern

Powered by Labrador CMS