Tips på present till lärare och förskolepedagog!

Tips på present till lärare och förskolepedagog: 12 gåvor till skolavslutningen

Behöver du tips på vad du kan ge för present till ditt barns lärare eller pedagog på förskolan? Här har vi listat fina tips på presenter till lärare och förskolepedagoger. 

Oavsett om ditt barn går på förskola eller om du har skolbarn är nedräkningen till jul- eller sommaravslutningen en stor grej. Både du och ditt barn har kämpat i en hel termin med lämningar, hämtningar, matsäck och kanske även med läxor. Det är minst sagt mycket att göra under de olika terminerna, och längtan till ett jullov eller sommarlov är för många total. 

Present till lärare är en fin gest

Men även för förskolepedagogerna och lärarna kan det ha varit kämpigt under året, och de har mycket troligt och förhoppningsvis gjort ett riktigt bra jobb under terminens gång. Kanske vill du därför ge bort en fin present till ditt barns lärare i skolan eller pedagog på förskolan? 

Vad får en present till lärare eller pedagog kosta? 

När skolavslutningen närmar sig kan det dock uppstå frågor om vad man ska ge för slags present till en förskolepedagog eller lärare. Hur mycket får det kosta och vad känns som en för liten summa? Frågorna är många, och det kan vara svårt att navigera i presentdjungeln. 

Gå ihop flera föräldrar för dyrare present till lärare

Om man går ihop ett gäng kan man kanske ge en lite dyrare present, men om man står för presenten själv kan man behöva sätta upp en budget som känns rimlig för en själv och köpa en present utifrån den. 

Present till lärare och förskolepedagog – 12 tips 

Här hittar du tips på presenter att ge till lärare och pedagoger, och i listan finns presenter i olika prisklasser. 

Presentkorg 

En korg fylld med goda grejer som kex, kaffe och marmelad är ofta mycket uppskattat!

En fin mugg 

Kanske gillar barnets lärare eller pedagog att dricka kaffe? Då är en fin mugg perfekt att ge bort i present! 

Massage 

Ett presentkort på ett massageställe hör till presenter i den lite dyrare klassen, men om man går ihop ett gäng kan det bli en fin present. 

Ansiktsbehandling 

Precis som ett presentkort på ett massageställe kan ett presentkort för att göra en ansiktbehandling vara en mycket uppskattad present till en lärare eller förskolepedagog. Precis som en massage kan en ansiktsbehandling kosta en del, så ett tips är att gå ihop ett gäng föräldrar för att samla ihop pengar till presenten! 

Smycken

Ett fint armband eller liknande kan bli ett fint minne för ditt barns lärare att bära med sig efter skolavslutningen. Kanske kan smycket innehålla lärarens initialer, hela namn eller varför inte klassens namn? Ett smycke behöver inte vara dyrt, men om det är det så kan du med fördel gå ihop med andra föräldrar. 

Blombukett 

En fin blombukett är ofta en mycket uppskattad present. Vem älskar inte att pryda sitt hem med vackra blommor? 

Doftljus 

Precis som med blombuketten är doftljus ofta en fin present att ge till lärare eller pedagoger. För vem tycker inte om att ha ett väldoftande hem? 

Härliga krämer 

En härlig kräm eller två, antingen till kroppen eller till ansiktet, är en present som passar fint till lärare och förskolepedagoger. Det kan dock vara bra att då inte köpa krämer fullproppade med aktiva ingredienser – man vet aldrig om någon är känslig för sådant eller ej och det kan vara svårt att fråga innan det är dags för skolavslutning. En snäll kräm funkar ofta bra. 

Tvål

En fin tvål kan även det vara uppskattat att få, och mycket troligt en användbar present. 

Nyckelring 

En nyckelring kan man trycka fina ord på, kanske något om hur mycket läraren eller pedagogen i fråga betytt för ditt barn under skolgången. 

Bok

En väl utvald bok som läraren eller förskolepedagogen kan läsa under sin semester är också ett bra tips. Kanske är det en bok som du själv läst som du kan köpa och ge bort till ditt barns lärare eller pedagog? Man kan också alltid spana in topplistan och se vad andra tycker om för böcker. 

Teckning 

En teckning som ditt barn har ritat är även det ofta en väldigt uppskattad present. Det är en present som inte kostar och en fin gåva som man som lärare eller pedagog säkerligen sparar och gör att de kommer ihåg just ditt barn. 

Hur dyr present ska man köpa till lärare och pedagoger? 

I Allt för föräldrars forum har prisklassen på presenter till lärare och förskolepedagoger diskuterats, och det råder delade meningar kring hyr mycket som är rimligt att köpa en present för: 

"Har du råd tror jag de verkligen skulle uppskatta en kroppsmassage... alternativt om fröknarna verkar bra på att umgås med varandra så lägger du samma pengar på ett presentkort på en restaurang i närheten och skickar ner dem på en bra utekväll tillsammans.", skriver en person i forumet. 

"Det är ju verkligen en fin present om man har råd med det, men det känns nästan lite överdrivet om du frågar mig. I mitt jobb som sjuksköterska får jag nog inte ens ta emot en sån fin present, frågan är om dagispersonalen får?", svarar en annan forumanvändare. 

Ta del av diskussionen här

Lästips: 

Sommarlov på SVT 2024 sändningstider, artister och programledare

Medellängden för män och kvinnor i Sverige och världen

Allt för en lyckad tipspromenad till midsommar

Dåligt samvete när man vabbar – så hanterar olika föräldrar sina känslor

Hudvård att undvika under graviditet och amning – ingredienser att ha koll på

Student 2024: Tips på studentpresenter till både din son och dotter

Powered by Labrador CMS