Vad betyder oömma kläder? Här förklarar vi vad som menas med oömma kläder för barn.
Vad betyder oömma kläder? Här förklarar vi vad som menas med oömma kläder för barn.

Vad betyder oömma kläder? Vi reder ut

"Oömma kläder" är ett begrepp som är vanligt förekommande när ditt barns skola eller förskola börjar planera utflykter i skogen och liknande. Men vad betyder egentligen oömma kläder för barn? Här reder vi ut vad som menas med oömma kläder och ger lite exempel på plagg som passar in i den kategorin.

Artikel innehåller kommersiella länkar

Vad är oömma kläder?

Oömma kläder är utformade för att ge ditt barn maximal komfort och rörelsefrihet. Dessa kläder är ofta gjorda av material som är elastiska och följsamma, såsom stretchiga tyger eller blandningar av bomull och elastan. Dessa material tillåter kläderna att anpassa sig efter ditt barns rörelser utan att begränsa eller hindra det.

Tips på oömma kläder för barn

  • Leggings: Stretchiga leggings tillverkade av mjuka material är perfekta för barn. De ger rörelsefrihet och komfort, och kan användas för lek, träning eller till och med som vardagskläder. Dessa från Lindex har borstad insida som gör dem varma och sköna, du hittar den här!
  • Träningsbyxor: Lösa träningsbyxor i bekväma material som bomullsblandningar eller jersey ger barnen möjlighet att röra sig fritt och bekvämt.
  • T-shirts: Mjuka och lösa t-shirts är en bra bas för oömma kläder. Material som bomull eller andra andningsbara tyger ger barnen komfort under sina aktiviteter, köp flerpack från Arket här!
  • Joggingtröjor: Lätta, stretchiga joggingtröjor är perfekta för utomhusaktiviteter eller när det är lite kyligt. De ger värme samtidigt som de låter barnen röra sig fritt. Collagetröja från Lindex, även den med borstad insida för extra värme, du hittar den här!
  • Elastiska hårband och accessoarer: Glöm inte de små detaljerna. Elastiska hårband och accessoarer som inte är i vägen under lek och aktiviteter är också viktiga för att hålla stilen oömma. Gullig scrunchie från Lindex samt 14-pack hårsnoddar som dessutom är skonsamma mot håret hittar du här.

Varför oömma kläder?

Oömma kläder är särskilt fördelaktiga för aktiviteter som kräver mycket rörelse, som träning, dans, yoga, eller andra sporter. Oömma kläder är också bra att ha när barnen ska ge sig ut i skogen eller liknande med skola eller förskola.

Olika oömma kläder – praktisk funktion

Utformningen av oömma kläder innefattar ofta lösare passformar eller kroppsnära modeller som ändå ger tillräcklig rörelsefrihet. Det är vanligt med oömma kläder i form av stretchiga leggings, träningsbyxor, tights och tröjor med stretchigt material som formar sig efter kroppen. Detta gör att barnet kan utföra övningar eller aktiviteter utan att känna sig obekväm eller begränsad av sina kläder.

Powered by Labrador CMS