Barnsäkra hemmet

Barnsäkra hemmet

Har du en liten där hemma är är det viktigt att hemmet är säkrat inför de första stegen liksom när det är massa spring i benen. Här kommer några snabba tips.

Det tillhör mer av det vanliga att barn bränner sig i badvattnet för att temperaturen är för hög. Många föräldrar är medvetna om djupet men just värmen kan spela en ett spratt. Så innan ditt barn hoppar in i badet eller duschen, testa gärna vattnet själv.

Fönster är mer farliga än vad man tror. De kan vara olåste eller öppna så barnen trillar ut, eller så är det persiennsnören som hänger inom räckhåll. Glöm inte att säkra dessa liksom alla vassa bordskanter!

Trappor är som bekant en dödsfälla. Men genom att skärma av längst upp och ner kan man undvika att barnet lyckas ta sig upp på eget bevåg och trilla. Trappsteg med heltäckningsmattor kan också mjuka fallet om olyckan trots allt skulle vara framme.

Se till att ha brandvarnare som funkar installerade hemma men det är också bra om du har en handbrandsläckare av något slag lättillgängligt – utom räckhåll för barnen så klart!

 

Har du tips på annat att tänka på? Dela då med dig på forumet!

latest jordans | Nike, adidas, Converse & More