Bebis

Därför ska du inte hänga filten över barnvagnen
Därför ska du inte hänga filten över barnvagnen

Därför ska du inte hänga filten över barnvagnen

Många kan lockas av idén att hänga en filt över vagnen för att det ska bli mörkt och mysigt för bebis när det är dags att sova. Gör inte det, menar experterna. Det kan bli både varmt och farligt för din bebis.

En varm sommardag och det är dags för bebis att vila. Solen är stark och det är ljust i vagnen. Då kan det kännas lockande att hänga en filt över suffletten, men faktum är att det kan vara direkt farligt för din lilla bebis. Det blir nämligen väldigt varmt i vagnen, fort.

Undvika att hänga filten över vagnen

En filt som hänger över vagnens sufflett göra att luften inte kan cirkulera och temperaturen stiger. Om bebisen blir för varm ökar risken för plötslig spädbarnsdöd. Värmen påminner om tiden i magen och de slutar då att andas.

Bädda svalt i vagnen

Bebisar behöver det svalt och skönt på sommaren, precis som vi. Bädda vagnen med lakan och filtar i bomull, undvik lakan med plastad frotté. Gallerfiltar, det vill säga bomullsfiltar med små hål i är perfekt på sommaren.

Skydda bebisen från solen

Nyfödda bebisar och barn under ett år ska helst inte vara i solen alls utan hållas i skuggan. Det går såklart inte följa till punkt och pricka och ibland behöver man gå med vagnen även i solsken. Köp en förlängning till suffletten med solskydd, eller varför inte en sommarsufflett med inbyggt solskydd, myggnät och luftgenomströmning? Det finns även små parasoller att fästa på vagnen för att skydda de små liven från solen.

Läs mer:

Bebis i sol och värme – detta måste du veta

Fontanell – då växer bebisens fontanell ihop

Powered by Labrador CMS