Bebis

Livet efter förlossningen
Livet efter förlossningen

Livet efter förlossningen – här visar mammorna upp verkligheten

Bebisbubblan beskrivs ofta i romantisk dager – med mycket mys, kärlek och härlig energi trots sömnlösa nätter. På ett Instagramkonto delas kvinnors bilder från verkligheten, och de ser inte ut som de bilder vi är vana att se från bebisbubblan.

Tiden efter graviditeten och förlossningen brukar beskrivas som mysig och härlig, men för många är det långt ifrån sanningen och det finns ett litet tabu att berätta att man inte känner sig lyckligast i världen när man just fått barn. Men faktum är att en av tio nyblivna mammor får förlossningsdepression, så det finns en stor andel familjer som lever i en bebisbubbla som är långt ifrån så skimrande och mysig som den ibland beskrivs, och ofta framstår som i sociala medier – men inte på alla kontot.

På Instagramkontot @takebackpostpartum visar mammor upp en annan verklighet än perfekta bebisbilder och nyblivna mammor som är tillbaka i sina skinny jeans en vecka efter förlossningen. Kontot skapades av en kvinna som heter January Harshe, och sedan starten har över 2000 bilder delats på kontot, här är några av dessa bilder:

LÄS ÄVEN: 10 bilder som visar verklighetens förlossningar - av Krista Evens

LÄS ÄVEN: Möt Emma som är doula och hjärnan bakom Förlossningspodden

Foto: Travel_Master / Shutterstock

Powered by Labrador CMS