Det går ganska fort för en bebis att lära sig sitt namn.
Det går ganska fort för en bebis att lära sig sitt namn.

När känner bebisen igen sitt namn?

Undrar du hur lång tid det tar för din bebis att känna igen sitt namn? Och hur du ska gå till väga för att lära hen namnet snabbare? Då är du på rätt plats!

Barn börjar vanligtvis känna igen och reagera på sina namn mellan 4 och 9 månaders ålder, enligt Healthline. Detta är en viktig del av deras språkinlärning och visar att de är uppmärksamma på din röst och utvecklar sina kommunikationsförmågor. 

Du kan hjälpa ditt barn att lära sig sitt namn genom att använda det ofta och vänligt i dina interaktioner med dem. Ett barn kan visa igenkänning genom att vända sig mot dig, göra ljud eller reagera på något annat sätt när du säger deras namn.

9 månader

De flesta barn förstår och svarar på sina egna namn vid ungefär 5 till 6 månaders ålder, och de flesta gör det senast vid 9 månaders ålder. Att säga sitt fullständiga namn på din begäran är en milstolpe de sannolikt kommer att nå mellan 2 och 3 års ålder.

Läs mer: Svårt för barnen att vakna? Så kan du underlätta

Så lär du bebisen sitt namn

När det gäller att hjälpa barnet att lära sig sitt namn finns det flera användbara strategier. En effektiv metod är att upprepa barnets namn ofta under interaktioner. Till exempel kan du säga "Emma, vill du ha din flaska?" eller "Erik, det är dags att byta din...".

Att använda en spegel kan också vara hjälpsamt, enligt Fennel Seeds. Peka på dig själv i spegeln och säg "Mamma" eller "Pappa", och peka sedan på barnets spegelbild och säg deras namn. Att lägga till roliga ansiktsuttryck och ljud kan vara ett utmärkt sätt att få ett grinigt barn att börja le. Sång är en annan metod; det finns många sånger där du kan ersätta texten med ditt barns namn.

Att ropa barnets namn i en mjuk, högre tonad, sångliknande röst kan också vara effektivt, enligt First Chance for Children. Se om de vänder huvudet mot din röst. Visa barnet deras ansikte i spegeln eller på din telefonkamera och säg deras namn för att hjälpa dem att göra kopplingen. Berätta även historien om hur de fick sitt namn om det är ett familjenamn.

Läs mer: 11 saker du måste ha hemma – precis efter du fått barn

Läs mer:

Powered by Labrador CMS