10 recept på efterrätter till nyår!

På nyårsafton är nyårsmenyn central och en del av nedräkningen till tolvslaget.

10 recept på efterrätter till nyårsafton

Bland Allt för föräldrars efterrättsguru, Sweet & Simples fantatsiska recep hittar vi tio goda recept till. nyårsmenyn, som garanterat kommer gå hem hos gästerna. Det finns både för den som vill ha en lättare efterättsvariant eller den som söker något att skryta med.

1. Champagne cheesecake

Champagne i glaset är givet för många på nyårsafton. En fräsch cheesecake till efterrätt med touch av skumpa, kan det bli mer nyår? En underbar Champagne cheesecake med chokladdoppade jordgubbar kommer bli en hitt på nyårsbordet. Fördelen med cheesecake är ju att du dessutom kan förbereda den ett par dagar innan, eftersom den gärna ska frysas i minst fem timmar. Receptet hittar du här.

2. Nyårsdessert med hallonpannacotta och choklad

Pannacotta är en favorit till nyårsmenyn tack vare att det finns oändliga variationer - om man önskar att runda av med något sött eller syrligt har Sweet & Simple ger ett klassiskt recept på hallonpannacotta med choklad.

"Friskt, fräscht och lyxigt", precis som man vill att en nyårsefterrätt ska vara! En fräsch hallonpannacotta toppad med daimkulor med hallonbudino, krossade lex, mynta och minimaränger. Perfekt om man firar nyår med sin käresta. Här hittar du receptet.

3. Citruspannacotta med lakritskross

För den som önskar mer tips på smarriga pannacottarecept kommer här Sweet & Simples perfekta kombination av syrligt och salt - Citruspannacotta med lakritskross. Det är alltid en fördel att kunna förbereda nyråsmenyn och vara klar innna själva nyårsfesten, pannacottan ska stå i kyklen i minst tre timmar och är perfekt att ha färdig lagom tills efterrätten ska serveras. Syrliga smalk blandas med saltet från turkisk peppar. Underbart gott och receptet hittar du här.

4. Glöggkladdkaka

För den som önskar något sött och har glögg kvar från julfriandet är Sweet & Simples glöggkladdkaka ett gott val! En härlig kladdig klassiker, spetsad med glögg och toppad med pepparkakskross. Välj favoritglöggen eller hemmagjord glögg att spetsa kladdkakan med, för en mer personlig smak på din glöggkladdkaka. Här är receptet.

5. Dumlefondant

För den som letar vidare bland sötare efterrätter som även är en fröjd för ögat, är daimfondant något att spana in! Rinnig choklad med dumle, toppad med kall vaniljglass eller grädde - kan ett nytt år inledas bättre?

Chokladälskaren i sällskapet kommer att tacka dig. Receptet på drömmig dumlefondat hittar du här.

Läs också: Önskar input på nyårsmeny

6. Passion- och citronmarängpaj i ett glas

Servera efterätt i individeulla glas är både en fröjd för ögat och mer hygieniskt i förkylningstider. Sweet & Simple Passion- och citronmarängpaj passar såväl sommaren som nyår när man vill runda av med något sött och syrligt fräscht. En curd som inte tar mer än femton minuter. Vill du bjuda på ett partytrick för barnen kan du hålla bunken med hårt vispade äggvitor över huvudet förutsatt att du vispad klart, om inte annat har du bjudit på ett gott skratt. Receptet till denna citrondröm hittar du här.

7. Daimtårta

Nyårsfirande kan pågå i många timmar och långt efter tolvslaget med ett och annat glas bubbel, därför kan det vara extra viktigt att äta ordentligt för att orka med firandet. Sweet & Simples Daimtårta med färska jordgubbar är ljuvligt god och dessutom lätt och enkel att baka. En pampig efterrätt på nyårsbordet som kommer att älskas av stora som små. Här kommer receptet.

8. Ferrero Rocher pannacotta

Eftersom pannacottan är så populär, kändes det givet att presentera en extra lyxig variant på nyårsklassikern - Ferrero Rocher pannacotta. Här får man en chokladbomb av mörk choklad, nutellapannacotta och Ferrero rocher! Sött, gott och härligt lyxigt!

Choklad gillar de flesta, så har du några nya gäster till bordet är Ferrero rocher pannacottan ett säkert kort. Receptet kommer du till här.

9. Hemmagjord 88:an glass

Svalkande glass är gott året om och vill man göra en nostalgitripp lagom till nyårsfirandet, är 88:an den perfekta klassikern - en hemmagjord variant kommer dessutom imponera. Vanilj, knapriga nötte roch choklad är en uppskatta kombination. Att göra egen glass tar tid, men det blir perfekt att glassen färdig ett par dagar innan, så nyårsfesten kan gå åt till annat. Här hittar du det uppskattade receptet.

10. Nyttig hallon- och citronglass

Julen och nyår och alla dagar däremellan är en tid av frossa, och börjar man tröttna på julens mastiga matbord och söta desserter så kan en nyttig hallon- och citronglass vara god att runda av året med. Den här glassvarianten går dessutom fort att göra och kan varieras med andra frysrta frukter i olika kombinationer. Receptet hittar du här.

Powered by Labrador CMS