22 år sedan Föräldrafällan hade premiär – 11 saker du inte vet om den

Föräldrafällan, eller the Parent Trap som orginaltiteln heter, med Lindsay Lohan hade premiär 1998, vilket alltså är 22 år sedan (!). Här är 11 saker du kanske inte visste om filmen!

1. Tvillingarnas namn Hallie och Annie är namngivna efter regissören Nancy Meyers och producenten Charles Shyers döttrar.

2. Deras döttrar är faktiskt också med i filmen. Annie spelar tjejen på hotellet som ger Elizabeth ett first-aid kit, och Hallie är tjejen på lägret ”Camp Walden” som frågar efter ”the Navajo bunk”.

3. ”Camp Walden” är baserat på ett riktigt läger som finns i Danmark, Maine.

4. Det tog en timme för Linday Lohan att lära sig Hallies och Martins hemliga handslag.

5. Pojken som är med på lägret spelas av Lindsays bror Michael Lohan.

6. Scarlett Johansson sökte också till rollen som Hallie och Annie.

7. Föräldrafällan var Linday Lohans första film.

8. I Storbritannien klipptes scenen där Hallie och Annie tog hål i öronen bort, för att barn inte skulle uppmuntras att göra det själva.

9. Orginalfilmen the Parent Trap hade premiär 1961, då spelade Hailey Mills tvillingtjejerna.

10. Lindays mamma Dina och hennes syskon Dakota, Michael och Ali är statister i scenen när Hallie kommer till London och möter Martin på flygplatsen.

11. När Hallie är i London och och ska på fotografering med sin mamma Elizabeth går de över ett övergångsställe. Scenen är uppbyggd precis på samma sätt som the Beatles "Here Comes the Sun", med bilarna placerade på samma sätt och de går över vägen precis på samma sätt. Hur coolt?

Powered by Labrador CMS