Panerad fisk nyttigt findus recept
Panerad fisk nyttigt findus recept

5 bra anledningar att äta mer panerad fisk i familjen

Livsmedelsverket rekommenderar att vi ska äta fisk 2–3 gånger i veckan. Det är dock få i Sverige som gör det. Visste du att hela 67 procent av Sveriges befolkning gärna vill äta mer fisk? Tyvärr upplever många att det är svårt att laga fisk, men det behöver det inte vara. Findus panerade fisk är både god, lättlagad och nyttig!

Här är några riktigt bra anledningar till varför ni bör äta mer panerad fisk i familjen – och hur ni tillagar fisken både enkelt och gott.

5 anledningar till varför ni bör äta mer panerad fisk i familjen

1. Fisk är rikt på viktiga ämnen

Fisk är generellt en bra källa för att få i sig vitaminer och mineraler såsom selen, D-vitamin, zink och jod. Fisk är även en viktig proteinkälla och innehåller flera viktiga och livsnödvändiga fettsyror, däribland den fleromättade fettsyran omega-3 som de flesta behöver äta mer av.

Panerad fisk innehåller mindre andel av mättat fett än andra vanliga maträtter som köttbullar och wienerkorv. Det är det mättade fettet vi borde äta mindre av.

2. Panerad fisk är smart mat

Forskning visar att de som äter mycket fisk har snabbare reaktionsförmåga och bättre minne. Omega-3 som finns i fisk är nämligen väldigt bra för hjärnan.

3. Bra för miljön

Äter ni mycket kött i familjen är det bra att ersätta några av de måltiderna med fisk för miljöns skull. All Findus vildfångade fisk är MSC-märkt. MSC är en miljömärkning som visar att den vildfångade fisken kommer från livskraftiga bestånd och har fångats med minimal inverkan på havsmiljön. Den MSC-märkta fisken kan spåras hela vägen tillbaka till ett enskilt fiske.

4. Snabbt och enkelt att tillaga

Panerad fisk går att variera på många fler sätt än bara med potatis och sås, även om det också är väldigt gott. Du kan till exempel göra fen fräsch bowl med Findus gutenfria frasiga fiskfiléer, eller varför inte fish and chips med Findus Fish&Crisp? Findus olika former av panerad fisk tar bara 20 minuter att tillaga från att du plockar ut dem ur frysen tills de är tillagade i ugnen. Perfekt för barnfamiljen!

5. Det är gott!

Sist men inte minst – panerad fisk är otroligt gott och det går att göra riktigt goda kombinationer och maträtter, som alla i familjen gillar. Med Findus panerade fisk är det enkelt att variera veckans fiskmeny. Testa er fram i familjen till er favoriträtt!

Här hittar du inspiration, recept och tips på hur du kan laga snabba fiskrätter som uppskattas av hela familjen.

Här är ett gott recept du kan göra med Findus Lättpanerade Fiskfiléer med franska örter.

I samarbete med Findus

Powered by Labrador CMS