5 lifehacks som räddar din vardag

Oavsett nyårslöfte, nyårsönskningar eller förväntningar på det kommande året, måste vardagen fungera och gärna med några ljusglimtar. En stressig vardag bland lämningar på förskolan, vabbstress och vakna nätter med tidiga mornar som hör småbarnsåren till, kan ett lifehack vara nödvändigt för att helt enkelt orka med.

Allt för föräldrar har sammanställt några lifehacks som kan rädda eller lysa upp, om inte hela, så ialla fall en del av en stressig vardag.

Vad är ett lifehack?

Ett lifehack är ett trick, en genväg eller skicklighet för att göra något mer effektivt. Man kanske inte kan göra en trotsig tvååring så mycket mer effektiv och samarbetsvillig, men ett middagstips vara en bit på vägen?

5 lifehacks som räddar din vardag

Här är fem lifehacks från Allt för föräldrars fantastiska bloggare, som är redo att användas året runt.

1. Vitaminkick i förkylningstider

I förkylningstider kan det vara extra viktigt att boosta kroppen och immunförsvaret med vitaminer och antioxidanter. I Caroline Ahlqvists blogg, Älska att baka, hittar vi ett kanonrecept på gurkmeja- och ingefärsshot. Ingefäran är känd för sina antiinflammatoriska egenskaper och hjälper matsmältningen, dessutom sägs det att regelbundet intag av ingefärsshot ska kunna motverka förkylningar.

2. Spara pengar - tipset

(

Januari är som bekant "årets fattigaste månad" och mycket kan man avstå från för att spara in pengar, utom att äta. Åza Brenner ger sitt spartips - Rostbiff på tre sätt. "Rostbiff i bit som man för övrigt ofta kan hitta på hyllan med kort datum i butiken. Köp en stor bit och använd till alla tre rätterna", säger Åza. Ett riktigt bra spartips för alla stunder på året. Åza kreativa och goda mattips visar att billigt inte behöver vara tråkigt.

3. Få dina färska blommor att hålla längre

Färska blommor är en vardagslyx som ger extra guldkant på tillvaron, speciellt i vabbtider när hemmets fyras väggar är den enda utsikten. Färska blommor har ju tyvärr ett bäst före datum och då vill man såklart maximera hållbarheten. My Martens är i grunden florist och den fråga som hon fick mest när hon började blogga var hur hon får sina tulpaner att hålla. Här kan du läsa om tulpaner ska ha kallt eller ljummet vatten och vad man ska hålla utkik efter när man köper färska blommor.

4. Uppdatera klassikern

Det är kanske ingen risk att barnen tröttnar på tacofredagar, men om du gjort det eller vill introducera fisk på ett nytt roligt sätt, är Lisa Abefelts fish tacos ett perfekt lifehack! Färdiga fiskpanetter som reder sig själva i ugnen med fräscha tillbehör som även barnen kommer att gilla - färska jordgubbar, mango och krispiga grönsaker blir ett säkert kort när man vill uppdatera fredagsklassikern, utan att skrämma slag på barnen.

5. En nyttig (1) snickersglass

Glass funkar i alla lägen, på kalaset, en grå dag som behöver piggas upp eller när man suktar efter ett riktigt gott emllanmål. Går det att få till en nyttig och framförallt god snickersglass? Sweet and Simples Sabina lyckas med konsten att kombinera "sött, salt, kanprigt, lent" och nyttigt! Funkar lika bra till mellanmål som efterrätt och är dessutom en härlig fröjd för ögat. Du kommer till receptet här.

Vad är ditt bästa lifehack?

Hur gör du för att trixa till vardagen så den blir enklare, godare eller allmänt trevligare? Här kan du dela med dig och ta del av flera tips.

Powered by Labrador CMS