Familj

7 bra tips på hur du barnsäkrar julgranen

Kommer du ha ett krypande barn hemma till jul och funderar på om det går att barnsäkra granen och vilka olika sätt som finns? Här får du de bästa tipsen på hur du gör granen säker för ditt barn så du slipper vara orolig att en olycka ska inträffa.

1. Okrossbara julkulor

Ett stort problem brukar vara julkulor som faller i marken och krossas. Rensa bort det finaste i år och häng upp kulor och julpynt som inte går sönder av att falla ner i marken. Du kan också hänga de lite känsligare julkulorna högre upp i granen.

2. Utomhusgran

Ett bra sätt att barnsäkra granen är att placera den utomhus och du får njuta av en fin gran bara genom att titta ut genom fönstret. Pynta med fin belysning och saken är biff!

3. Spänn fast granen

Ett populärt tips är att barnsäkra granen genom att sätta fast ett band runt stammen och fästa granen i väggen, då minskar risken för att granen välter över barnet om den börjar röra på sig. Det är väldigt viktigt att granen fästs ordentligt!

För att undvika granar som rasar titt som tätt kan du också spänna fast granen i ett snöre med en krok i taket. Låt den stå som vanligt på marken i sin julgransfot men säkra

Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock

4. Placera granen på köksbordet

En klassiker är att ha julgranen på ett bord i en stor kruka istället.

5. Köp plastgran

Om du älskar julen och verkligen inte kan ha en riktig gran så går det bra att köpa en gran i plast. En plastgran är inte lika tung som en riktig så du behöver inte vara orolig för olyckor. Välj en plastgran i något fin färg så behöver den inte dekoreras. En plastgran är bra för dig som är allergiker och kan användas på nytt nästa år.

6. Använd kompostgaller

Att använda kompostgaller för att barnsäkra julgranen kan också fungera fint. Det är kanske inte så snyggt men desto säkrare! Gallret håller ditt barn säkert över jul. Se till att köpa ett galler som är stabilt så den inte välter om barnet skulle börja dra i det.

7. Var konsekvent

Om du är konsekvent med att barnet inte får röra julgranen kan du med tur få barnet att undvika den. Ställ istället roliga lådor och prylar runt granen som bebisen kan leka med istället!

Tänk på! Alla barn är olika. Vissa barn är starka och tycker om att pilla på saker som skinande julkulor, då kan det lätt bli en olycka. Det finns också barn som inte alls är intresserad av granen. Gör granen säker utifrån hur ditt barn behov och tänk på att du kan aldrig vara för säker!

Foto: Valeriana / Shutterstock

Hemmagjorda julklappar - tips på klappar du kan göra själv

Glutenfria pepparkakor och lussekatter - recept

Powered by Labrador CMS