Bäst i test: Lekar och tävlingar till Midsommarafton

Börja midsommar med en Bäst i test-tävling. Leken kommer definitivt sätta en rolig stämning för resten av dagen.

Bäst i test-lekar till midsommar.
Bäst i test-lekar som passar på midsommarafton.

Alla som har sett på tv-programmet Bäst i Test har förmodligen det någon gång: Att man borde genomföra dessa test på en fest någon gång. Midsommar kan vara det perfekta tillfället att faktiskt göra det. Välj ut dina favoriter från programmet eller hitta på egna, och utmana gästerna på Bäst i Test.

Vad är Bäst i test?

Bäst i Test är ett tv-program med främst förinspelade inslag, där vi får se en panel utföra olika uppdrag och samla poäng. Av fem deltagare får alla som lyckas genomföra testen poäng, vinnaren i varje test får 5 poäng och den som kommer sist får 1 poäng. I slutet av varje program står en deltagare som vinnare.

Så har ni en Bäst i test-tävling

Det första man behöver göra när man vill ha en Bäst i Test-tävling är förstås att bestämma vilka test man vill genomföra - eller låta andra genomföra, om man själv ska vara lekledare. Hämta inspiration från programmet eller hitta på egna test.

Här är några saker som kan vara bra att tänka på:

Anpassa antalet test efter hur många deltagare ni är och hur lång tid testen tar att genomföra. Blanda gärna snabba och enkla test med lite mer tidskrävande, men fokusera främst på sådana som inte tar allt för mycket tid.Bestäm om deltagarna ska tävla individuellt eller i lag. Om du sätter ihop lag kan de göra en del test tillsammans, och i andra test kan de välja ut en som genomför testet, beroende på vilka test du väljer. Håll koll på poängen från varje test och räkna ihop dessa när alla test är genomförda.Fixa ett roligt pris till vinnaren, gärna något från ett test eller något som på annat sätt hänger ihop med Bäst i Test.

Lekar från Bäst i test

Kasta & Fånga

I det här testet går det ut på att kasta ett föremål som långt man kan och sedan själv fånga det innan det når marken. Lägg ut ett antal olika föremål och låt deltagarna välja ett varsitt. Därefter får varje person antingen ett antal försök på sig, eller en viss tid att försöka. Använd gärna en rockring eller liknande som deltagarna ska stå innanför när de kastar, så att det blir enkelt att räkna ut hur långt kastet blev.

Överraskningen

Här ska deltagarna överraska lekledaren. Detta kan man antingen göra genom att lägga något oväntat i en låda som lekledaren sedan ska öppna, eller genom att förbereda överraskningen i ett rum som lekledaren ska gå in i. I rummet kan man själv genomföra det oväntade, medan det blir lite mer begränsade möjligheter med en låda. Bestäm hur lång deltagarna har på sig.

Öppna en koksnöt

I programmet skulle deltagarna öppna en kokosnöt tillräckligt för att få ur en viss mängd kokosmjölk och dricka den, detta med hjälp av olika redskap som vanligtvis inte används för att öppna en sådan. Här kan ni antingen använda just kokosnötter och göra på precis detta sätt, eller använda frukt och se vem som snabbast kan skala frukten. Oavsett vilket alternativ ni väljer är det snabbast som vinner.

Powered by Labrador CMS