Destinationer: Påskresa i Sverige

Ta med familjen på en mysig påskresa i Sverige!

Destinationer - Åk på påskresa i Sverige!
Åk på påskresa i Sverige!

Många vill passa på att resa iväg under skolloven och högtider. Under vissa lov kan det kännas enkelt att bestämma vart man ska resa, till exempel under sportlovet då många gärna åker till skidorter. Under sommaren är det istället ofta fina badstränder man vill ha. När det gäller påsken så är det inte fullt lika självklart vart man ska resa, men här kommer några tips till dig som vill resa bort i påsk.

Österlen

Även om Österlen hör till resmålen som framför allt är populärt under sommaren, så är det förstås även vackert på våren. En fördel med att åka dit innan sommaren kan vara att det är lugnare, och man slipper trängas med mängder utav turister.

Gränna

Gränna är ett måste att besöka någon gång, och har man besökt det en gång så vill man ofta dit igen. Det är otroligt vackert och väldigt mysigt att strosa omkring där och kolla in i butikerna. Dessutom kan man se när polkagrisar bakas - och såklart köpa en massa goda polkagrisar, och annat gott.

Gotland

Även Gotland hör till resmålen som är omåttligt populära på sommaren, men som faktiskt fungerar bra även på våren - då det dessutom är lugnare. Gotland jämförs ofta med tropiska länder, och då framför allt de vackra sandstränderna. Även om det kan vara för kallt för att bada under påsken så finns det mycket annat att se på Gotland, så det kan absolut vara ett perfekt resmål för påskresan.

Öland

Självklart måste vi även ha med vår andra ö på listan. Öland har fördelen att det är enklare att ta sig till, tack vare bron. Nackdelen är att man måste ta sig till Kalmar för att komma över dit, till skillnad från Gotland som man kan åka färja till från två städer. Det kan alltså bli för långt att åka för en del, men om inte så kan detta absolut vara ett bra val.

Stockholm

Om du vill ha en aktiv påskresa så är Stockholm ett riktigt bra val. Här finns massor utav museum, lekland, lekplatser och annat roligt för barn - och vuxna. Antingen bokar man hotell och har nära till allt, eller så hyr man en stuga någonstans utanför Stockholm för att kunna få såväl lugn och ro som aktivitet och tempo.

Powered by Labrador CMS