Ensam på Alla hjärtans dag – tips på vad man kan göra

Om du ska vara ensam på alla hjärtans dag kan du lyxa till det lite extra med våra tips!

En tjej som är ensam på alla hjärtans dag.
Tips för dig som är ensam på alla hjärtans dag.

Kanske bryr du dig inte om Alla hjärtans dag alls, och då är det väl knappast något problem att vara ensam denna dag. Om du däremot önskar att du hade en partner att fira med och tycker dagen känns lite jobbig, då finns det massor du kan göra för att muntra upp dig!

Ensam eller singel?

Först och främst, är du ensam eller bara singel? Om det handlar om att du inte har en partner, då har vi en god nyhet: Man måste inte fira Alla hjärtans dag med en partner. Du kan fira med vänner, med dina barn, med familj eller med vem du vill.

Fira ändå

Vad är det som säger att vi måste fira just Alla hjärtans dag den 14 februari? Om du vill fira men inte känner för att fira någon kärleksdag, då kan du införa din egen högtid denna dag istället. Kanske är det vindagen, speldagen, shoppingdagen, tjejdagen, dagen man har myskläder eller något helt annat.

Köp en present till dig själv

Vem behöver en partner för att fira dagen med presenter? Du kan lika gärna köpa en present till dig själv. Då vet du att du får något som du verkligen vill ha, och dessutom är det betydligt enklare att köpa presenter till sig själv än till någon annan.

Gå på dejt

Dejter passar perfekt på Alla hjärtans dag, och man behöver inte ha en partner för att dejta. Tvärtom – syftet med att dejta är ju egentligen att lära känna en ny person och att det, i bästa fall, leder till något. Så hitta en härlig person att bjuda ut på Alla hjärtans dag. Blir det inte kärlek så får du kanske en trevlig kväll åtminstone.

Gå på SPA

Det finns knappast någon bättre dag att skämma bort dig själv och njuta av din frihet. Inga krav, ingen som ifrågasätter hur mycket du spenderar på SPA besöket och dessutom skön tid för dig själv i fantastisk miljö. Kanske kommer du även därifrån fräschare, snyggare och redo att finna den rätta eller njuta av singellivet.

Res bort

Om du vill slippa Alla hjärtans dag helt och fokusera på något annat så kanske detta är ett perfekt tillfälle att resa bort. Upptäck en storstad eller slappa på en skön strand. Då får du garanterat en minnesvärd Alla hjärtans dag, även om du är ensam.

Var glad att du kan göra vad du vill

Fördelen med att vara singel är att ingen annan än du själv bestämmer vad du ska göra och när. Njut av det lite extra denna dag och hitta på något du gillar, eller slappa hemma om du känner för det. För dig finns det nämligen ingen press att planera dagen, köpa present, fixa till dig eller något annat – du kan göra precis som du vill. Snygga till dig för dig själv, köp en present för dig själv och planera en dag för dig eller gör precis tvärtom. Du bestämmer.

Powered by Labrador CMS