När är fars dag 2023 egentligen?
När är fars dag 2023 egentligen?

Fars dag 2023: När är det? Vilka presenter är bäst? Här är svaren!

Fars dag närmar sig med stormsteg. Men när är det fars dag 2023? Vilka presenter ska man köpa? Och hur ska man fira? Här har du svaren!

När är fars dag 2023?

Fars dag 2023 inträffar söndagen den 12 november.

Säger man grattis på fars dag?

Så klart!

Vilken present ska man ge till sin pappa på fars dag?

Att komma på en personlig och speciell fars dag-present kan vara lite knepigt. Det finns dock några presenter som brukar gå hem hos dem flesta pappor:

 • Teknikprylar: Oavsett om det är de senaste hörlurarna, en smartklocka eller något annat, är teknikprylar ofta en hit. Tänk på vad din pappa kanske har nämnt att han är intresserad av tidigare.
 • Personliga graveringar: Det kan vara en nyckelring, manschettknappar, eller kanske en penna med hans namn eller ett meningsfullt meddelande ingraverat. Den personliga touchen gör gåvan extra speciell och minnesvärd.
 • Upplevelser: Att ge en upplevelse är aldrig fel. Beroende på din pappas intressen kan det vara biljetter till hans favoritband, en heldag på en golfbana eller en vinprovning.
 • Verktyg till hobbyn: Om din pappa gillar att fixa saker hemma eller har en särskild hobby, kan ett nytt verktyg eller tillbehör vara en perfekt present. Kanske en ficklampa, en ny borr eller något till trädgården.
 • Kläder och accessoarer: En stilig slips, ett nytt skärp, eller kanske en skräddarsydd skjorta kan vara uppskattade presenter. Om du är osäker på din pappas stil eller storlek kan ett presentkort till hans favoritbutik också vara en bra idé.

Här är fler presentidéer till fars dag 2023!

Vilket kort ska man ge pappa på fars dag?

Att ge ett kort till din pappa på fars dag är alltid en bra idé. Här är några exempel på kort som passar perfekt till fars dag:

 • Handgjorda kort: Dessa kan vara särskilt meningsfulla eftersom de visar att du har lagt tid och ansträngning på att skapa något unikt för honom. Rita själv, ha med en fotografering eller skriv en personlig dikt.
 • Fotokort: Välj ett speciellt foto av er tillsammans eller ett minnesvärt ögonblick, och låt det vara kortets framsida. Lägg till ett kärleksfullt meddelande på baksidan.
 • Klassiska kort med fars dag-tema: Det finns många kort att köpa som har roliga, hjärtevärmande eller inspirerande budskap särskilt designade för fars dag.
 • Interaktiva kort: Det finns kort med inbyggda ljudklipp, ljus eller andra överraskningar som kan vara roliga.
 • Citatkort: Välj ett citat eller ordspråk som påminner dig om din far eller som du tror skulle vara meningsfullt för honom, och ha med det på kortet.

Hur firar man fars dag?

Att fira fars dag behöver inte vara något storslaget eller överdrivet. Här är fem enkla aktiviteter för att göra dagen speciell:

 • Frukost på sängen: Börja dagen med att överraska pappa med hans favoritfrukost serverad på sängen. Det kan vara något så enkelt som toast med sylt och kaffe eller en större frukost med ägg, bacon och pannkakor.
 • Promenad i naturen: Om din pappa gillar naturen, ta en promenad i skogen, vid en sjö, eller bara i närområdet. Det kan vara ett bra sätt att tillbringa kvalitetstid tillsammans och njuta av den friska luften.
 • Film- eller speldag: Välj några av din pappas favoritfilmer eller TV-serier och ha ett filmmaraton hemma. Eller om han gillar brädspel eller dataspel, spendera eftermiddagen med att spela tillsammans.
 • Matlagningskväll: Välj ett nytt recept eller något klassiskt ni båda gillar och spendera kvällen med att laga mat tillsammans. Det är en rolig aktivitet och ni får dessutom njuta av en god måltid efteråt!
 • Turista på hemmaplan: Utforska er stad eller ort. Det kan vara att besöka ett lokalt museum, en park ni inte varit i tidigare, eller att ta en cykeltur runt området. Det handlar om att göra något nytt tillsammans, även om det är nära hemmet.

Läs mer:

Powered by Labrador CMS