Femkamp till midsommar – perfekta lekarna för festen

Att arrangera en femkamp kan vara en utmärkt idé för att sätta fart på midsommarfirandet. Nedan följer några lekar som kan ingå i din midsommar-femkamp.

Lekar för femkamp på midsommar
Lekar för femkamp på midsommar

1. Säckhoppning

En klassiker på midsommarfester och passar både barn och vuxna. Varje deltagare får en säck som de ska hoppa i för att ta sig från start till mål. Snabbast vinner!

2. Ägg-och-sked-lopp

En annan klassisk lek som kräver fokus och balans. Deltagarna ska transportera ett ägg på en sked från start till mål utan att tappa det. Om ägget faller måste man börja om från början.

3. Kasta kängan

Deltagarna kastar en känga (eller gummistövel) så långt de kan, och längsta kastet vinner. Ett tips är att använda gamla kängor för denna lek, så ingen riskerar sina favoritskor.

4. Vattenballongkastning

Deltagarna parar ihop sig och står på var sin sida av en startlinje. Ena personen kastar en vattenballong till den andra som ska fånga den utan att den spricker. Efter varje lyckat kast tar mottagaren ett steg tillbaka. Paret som lyckas kasta ballongen längst utan att den spricker vinner.

5. Tre-ben-lopp

Två deltagare bind fast ett ben var till varandra och måste då koordinera sina steg för att ta sig från start till mål. Det kan låta lätt, men är ofta svårare än vad man tror!

Dessa femkampsspel är roliga, enkla och kräver minimala förberedelser. Både barn och vuxna kan delta och det är ett utmärkt sätt att skapa minnesvärda stunder på midsommarfesten. Lycka till!

Powered by Labrador CMS