Gratulationer och bebisskor för att illustrera gratulation till bebis
Tips på hur du kan gratta dina vänner när de fått en bebis.

Grattis till bebis: Grattishälsningar till nyblivna föräldrar

Här kommer tips på hur du kan gratulera nyblivna föräldrar till sin bebis.

När någon i ens närhet har fått barn så vill man kanske gratulera, men hur gör man det på bästa sätt? Här kommer några förslag på grattishälsningar till den som har fått barn, och presenter till både föräldrar och barn.

Grattishälsningar till nyblivna föräldrar

Om du vill skriva en grattishälsning till nyblivna föräldrarna finns det många alternativ. Försök dock hålla det enkelt, och ganska kort.

Här kommer exempel på grattis till bebis-hälsningar

  • Grattis till den lilla!
  • Grattis till de stolta föräldrarna, och välkommen till världen!
  • Grattis och lycka till med den lilla!
  • Grattis till den nya familjemedlemmen!
  • Varmt grattis på föräldraskapet! Hoppas ni får uppleva många underbara stunder tillsammans som familj.
  • Tänk vad spännande att bli föräldrar, stort grattis till er!
  • Grattis, ni kommer vara grymma som föräldrar!
  • Grattis till mamman och pappan som lyckades skapa någonting fantastiskt!

Om man vill kan man sedan lägga till någonting personligt. Vad som passar här vet man bäst själv, och detta beror förstås på vem man skriver till. Är det någon man står väldigt nära kanske man skriver att man ser fram emot att vara barnvakt, att se den lilla växa upp eller liknande.

Tänk på att det senare kan komma ett dop eller namngivning där fokuset kommer vara på bebisen. Med det sagt kan man förstås välja att fokusera på bebisen även här, eller på både bebis och föräldrar, men om man vill rikta grattishälsningen till föräldrarna så ska fokuset förstås ligga där.

Present till nyblivna föräldrar

Om man vill kan man förstås lägga till en present till de nyblivna föräldrarna. Det är förstås betydligt enklare att ge en present till den lilla, men vill man hellre ge något till föräldrarna så kan man förstås göra det.

Här kanske något personligt passar bra, till exempel ett smycke eller liknande med barnets namn, om man redan vet om det. Eller varför inte bara en chokladask eller något annat gott till föräldrarna?

Grattis till bebis-present

Även om man med grattishälsningen vill fokusera på föräldrarna så kan presenten faktiskt vara till bebisen - det är trots allt föräldrarna som kommer att uppskatta den mest. Här finns massor att välja på. Det mest klassiska är förstås klädesplagg, som en lite body eller andra bebiskläder. Tänk dock på att man ofta redan har mycket kläder i den minsta storleken, och bebisen dessutom växer fort, så köp gärna någon storlek större i så fall.

Andra alternativ är till exempel mysiga gosedjur, sängkläder till spjälsängen eller barnvagnen, babysitter, babygym eller mindre bebisleksaker som skallror och liknande. Eller varför inte en mysig lekmatta eller gosig bebisfilt?

Powered by Labrador CMS