Familj

Halloween mat – 5 läskiga tips på mat för barnen till Halloween

Halloweenpyssel – 5 läskiga tips på mat till Halloween

Tycker du om att pyssla med barnen? Är ni stora fan av Halloween? Då får du här inspiration på hur du kan presentera vanlig mat på ett skrämmande sätt inför helgens Halloweenfirande.

5 läskiga mattips till Halloween

1. Skrämmande glassmonster

Skrämmande glassmonster recept

Vill du göra de skrämmande efterrätterna på bilden ovan? I så fall behöver du kakor i valfri smak, sorbetglass, marshmallows, chokladsås och skålar i glas. Gör efterrätten precis innan servering för att inte glassen ska smälta. Fördela hälften av sorbeten i botten på skålen och lägg på ett lager delade kakor som täcker sorben. Sedan lägger du över resten av sorbeten och toppar med två marshmallows med en varsin klick chokladsås så att dem ser ut som ögon. Servera och njut!

2. Pynta fruktskålen

Läskiga clementiner Halloween

Ett enkelt och roligt tips är att köpa mandariner som du målar till Halloweenpumpor med en markeringspenna. Detta tycker barnen är roligt, för hur ofta får de tillåtelsen att måla på mat? Ett annant läskigt tips är att måla spöken på bananer. De målade frukterna kan du också ge "Bus eller godis" om du inte har godis hemma när det plingar på dörren.

3. Mumiekorv

Mumiekorv till Halloween

Du behöver:

5 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

2 krm salt

2 msk sirap

2½ dl vatten

10 korvar

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt och tillsätt sedan sirap och vatten. Knåda tills du får en jämn deg. Linda degen runt korvarna som på bilden nedan och lägg mumiekorvarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Vill du att brödet får en fin färg kan du pensla med lite vatten innan du stoppar in dem i ugnen. Grädda i cirka 10 minuter.

LÄS ÄVEN: "Bus eller godis"-symbolen för barn som inte kan äta godis

4. Spökbananer

Enkelt recept spökbananer

Allt du behöver är bananer och något som kan användas till ögon och mun, exempelvis russin eller choklad. Skala bananerna och dela dem mitt itu. Ställ dem på en bricka och börja pynta! Tänk på att de måste ätas ganska snart efter att de skalats eftersom de annars kan bli bruna.

5. Pumpamandariner

Snabba pumpa-mandariner

Till detta behöver du mandariner och något grönt att ha som skaft, till exempel gurka, zuccini eller selleri. Gör ett hål högst upp på mandarinen och stoppa i skaftet. Du kan själv välja om du vill skala mandarinerna eller inte. Skalar du dem inte kan du försöka skära ut ögon och mun så de ser ut som riktiga pumpalyktor.

LÄS ÄVEN: 3 tips på roligt halloweenpyssel att göra med barnen

Kusliga kostymer till Halloween

6 desserter till halloween som barnen kommer älska

Halloweensminkning för barn: 8 enkla tips på ansiktsmålning

Halloweenpyssel – 5 läskiga tips på mat till Halloween

10 Halloweenfilmer som barnen kan se

Halloween 2023 – 17 enkla pysseltips att göra med barnen

Halloween-fika – 3 smarriga tips!

Powered by Labrador CMS