Ost är gott till pepparkakor
Ost är gott till pepparkakor

Hur länge ska pepparkakor vara i ugnen?

Hur länge ska pepparkakor vara i ugnen och vilken ost passar bäst till pepparkakor? Se svaren här!

Hur länge ska pepparkakor vara i ugnen?

Hur länge som du ska grädda dina pepparkakor beror bland annat på vilken tjocklek kakorna har. Om du har kavlat ut degen ordentligt brukar 5 minuter i 200 grader räcka. Är pepparkakorna lite tjockare kan de behöva vara inne 6-8 minuter för att bli färdiggräddade.

Hur länge ska pepparkakor till pepparkakshus vara i ugnen?

Om du ska göra ett pepparkakshus behöver delarna vara runt tre mm tjocka för att bli tillräckligt stabila för ditt bygge. Grädda sedan delarna mitt i ugnen cirka 8-10 minuter i 175 grader så att de blir helt klara.

Vilken ost passar till pepparkakor?

Det är ingen hemlighet att pepparkaka och ost är en ljuvlig kombination. Du kan ta en enkel hårdost och skiva, men vill du göra lite extra finns det andra ostar och tillbehör att välja på. Det kommer att spetsa till din glöggfest eller julbord på bästa sätt. Varför inte servera dina pepparkakor med lite ädelost och fikonmarmelad?

Västerbottenost till pepparkakor

Du kan även välja att servera valnötter istället för marmelad. Kombinationen mellan sött, salt och nötsmak är en fröjd för gommen. Parmaskinka och Västerbottenost är en annan klassiker som går hem hos de flesta. En del adderar även till lite kärnfria vindruvor på toppen. Sedan är det få som kan tacka nej till en äkta Stilton. Då kan du passa på att serva lite portvin för att ytterligare förhöja alla smakerna om du är trött på glögg.

Populärt just nu: Adventsfika och glöggfest

Kan man ta hostmedicin när man är gravid?

Powered by Labrador CMS