Jag fick inget på Alla hjärtans dag – så hanterar du besvikelsen

Kom över besvikelsen över att inte ha blivit uppvaktad på Alla hjärtans dag.

Ett par som är besvikna över alla hjärtans dag
Tänk på att Alla hjärtans dag bara är en dag av många.

Även om Alla hjärtans dag är en speciell dag för många, så är det långt ifrån alla som bryr sig om denna dag. Detta kan förstås innebära att den ena i ett förhållande köper presenter och planerar in en romantisk dejt, medan den andra kanske inte ens vet vad det är för dag. Hur ska man tänka när man är besviken över den uteblivna Alla hjärtans dag uppvaktningen?

Alla vill inte uppmärksamma Alla hjärtans dag

Även om många tycker att denna dag är viktig, så gör inte alla det. En del gillar inte att dagen är så kommersiell, att det handlar om att butiker vill få oss att handla och så vidare. Andra tycker det är dumt att välja en dag då vi ska visa kärlek, när vi egentligen borde göra det varje dag.

Att din partner glömt bort eller struntat i Alla hjärtans dag betyder inte att han eller hon inte älskar dig. Det kan lika gärna handla om att han eller hon älskar dig varje dag och inte bara vill visa det en speciell dag, för att alla andra gör det.

Kom ihåg att det finns flera dagar

Alla hjärtans dag är bara en dag, och året består av flera hundra dagar. I bästa fall kommer ni att spendera flera tusen dagar tillsammans. Så spelar det verkligen någon större roll om din partner glömmer en dag, eller helt enkelt inte tycker att den är särskilt viktig?

Alla hjärtans dag speglar inte årets alla dagar

Försök se helheten. Uppvaktar din partner dig andra dagar? Är din partner omtänksam? Hur ser förhållandet ut? Om ni har ett bra förhållande så spelar det kanske ingen större roll att din partner inte ger presenter på just Alla hjärtans dag. Om du får små presenter och överraskningar andra dagar så är det kanske till och med mer romantiskt än att få en present samma dag som alla andra, och för att det är ett måste eller bara för att alla andra gör så. En spontan present eller fin gest en helt annan dag kan ha en djupare mening än så.

Berätta vad du känner

Vad du inte bör göra är att skälla ut din partner för att han eller hon inte värderar Alla hjärtans dag lika högt som du gör. Om du inte kan släppa besvikelsen kan det dock vara en bra idé att berätta hur du känner, men gör det på rätt sätt. Då får din partner en chans att förklara varför det inte blev någon present just denna dag.

Bestäm på förhand vad ni ska göra

Om det är väldigt viktigt för dig att fira Alla hjärtans dag kan ni även komma fram till hur ni ska göra det. Vill du övertala din partner att köpa present kommande Alla hjärtans dag, eller kan ni göra på ett annat sätt? Kanske kan ni komma överens om att ni firar dagen på ett speciellt sätt varje år, med middag eller dejt eller vad som helst, på ett sätt som inte känns tvunget för någon av er.

Kommunikation är viktigt

Om besvikelsen egentligen handlar om att din partner aldrig köper spontana presenter, visar uppskattning eller liknande så kanske det är detta ni behöver prata om. Men om din partner inte ens vet om hur du känner och att du önskar mer uppmärksamhet, uppskattning och kärleksfulla gester så blir det svårt att få till en förändring. Tänk dock på att prata med varandra på ett respektfullt sätt utan att anklaga eller klaga på varandra, och försök alltid kompromissa och möta varandra.

Powered by Labrador CMS