7-kamp midsommar
7-kamp midsommar

Midsommarkamp: 7 roliga utmaningar för en minnesvärd fest

Ordna en 7-kamp på midsommarafton med hjälp av roliga utmaningar!

Här är tips om hur du kan arrangera en underhållande 7-kamp på midsommar!

1. Säckhoppning (fysisk utmaning)

Hoppa in i feststämningen med en klassisk tävling!

Säckhoppning är en traditionell aktivitet som alltid skapar skratt och spänning. Se till att ha några säckar tillgängliga och markera en start- och mållinje. Låt deltagarna tävla genom att hoppa framåt i säckarna och nå mållinjen så snabbt som möjligt. Den som tar sig i mål först vinner!

2. Ringkastning (skicklighetsutmaning)

Träffa målet och bli en ringkastningsmästare!

Ringkastning är en klassisk aktivitet som testar precisionen och skickligheten hos deltagarna. Placera några käglor eller pinnar i marken och ge varje deltagare ett antal ringar att kasta. Målet är att träffa käglorna och samla poäng. Den som får högst poäng vinner.

3. Ägg- och skedlopp (balansutmaning)

Ta en sked och balansera försiktigt för att nå mållinjen!

Detta är en utmaning som kräver balans och koncentration. Ge varje deltagare en sked och placera ett ägg på skeden. Markera en start- och mållinje och låt deltagarna balansera ägget på skeden medan de försöker ta sig till mållinjen så snabbt som möjligt. Var försiktig så att ägget inte trillar av, annars får du börja om!

4. Sätta svansen på grisen (koordinationsutmaning)

Vänd på blindo och pricka rätt!

Den här aktiviteten är en klassiker som alltid får folk att skratta. Rita en bild av en gris utan svans och sätt upp den på en vägg eller en tavla. Ge varje deltagare en papperssvans med tejp på baksidan. Med ögonbindel på och snurrade runt ett par varv, ska deltagarna försöka sätta svansen så nära rätt plats som möjligt. Den som kommer närmast vinner.

5. Vattenballongkastning (våt och rolig utmaning)

Kasta och spruta för att hålla dig sval!

I sommarvärmen är det skönt att ha roligt och hålla sig sval samtidigt. Förbered ett antal vattenballonger och dela upp deltagarna i par. Varje par ställer sig på ett avstånd från varandra och försöker kasta vattenballongen till sin partner utan att den spricker. Om ballongen spricker får de byta plats och fortsätta. Det lag som lyckas kasta och fånga flest ballonger utan att de spricker vinner.

6. Hinkkastning (precision och träffsäkerhet)

Sikta rätt och träffa hinken för att ta hem segern!

Placera ett antal hinkar på marken och markera en startlinje. Deltagarna får ett antal bollar och deras mål är att kasta bollen i hinkarna och samla poäng. Varje hink kan ha olika poängvärden, där svårare placering ger högre poäng. Den som samlar flest poäng efter att alla har kastat vinner.

7. Solskensstafett (samarbetsutmaning)

Teamwork och snabbhet i en solig utmaning!

Solskensstafetten är en rolig och interaktiv utmaning som involverar teamwork och snabbhet. Dela upp deltagarna i lag och markera en start- och mållinje. Placera ut olika stationer längs stafettbanan där varje lagmedlem behöver utföra en specifik uppgift, till exempel att äta en gelépudding med sked eller lösa en gåta. När en deltagare har klarat sin station, överlämnar de stafettpinnen till nästa lagmedlem som springer vidare till nästa station. Laget som fullföljer stafetten på kortast tid vinner.

Powered by Labrador CMS