När är studenten 2023? Städer och datum!

Här kan du se när olika platser i Sverige firar studenten.

Tjejer som tar studenten.
Det vanligaste datumet för att ta studenten är 9 juni 2023.

Många räknar nu ned till årets student, även om större delen av terminen fortfarande återstår. Andra ser framemot inbjudan till barnbarnens eller andra nära och käras studentfirande. Men när är det egentligen studenten? Det får du veta här.

När är studenten 2023?

Datumen för studenten varierar ganska mycket i år, och i större städer kan den inträffa allt från så tidigt som 30 maj till så sent som 16 juni. Det absolut vanligaste datumet är dock 9 juni. Detta datum delas av flera städer så som Stockholm, Malmö, Luleå, Örebro, Helsingborg och till viss del Göteborg.

9 juni

Det absolut vanligaste datumet är dock 9 juni. Detta datum delas av flera städer så som Stockholm, Malmö, Helsingborg, Luleå, Örebro och till viss del Göteborg.

Göteborg har flera studentdatum

I Göteborg har olika gymnasieskolor olika datum, och skolan som är först ut firar studenten redan 30 maj medan en del andra skolor får vänta till 9 juni. Övriga skolor firar studenten 31 maj, 1 juni eller 2 juni.

Här kan du se hela listan när man firar student i Göteborg.

Studenten 2023 i olika städer

Nästintill alla städer firar studenten i juni, men med ett fåtal undantag. Dessa undantag står framför allt Göteborg för, där vissa skolor har studenten redan i slutet av maj - närmare bestämt de två sista dagarna i maj. Detta är dock inte enda datumen som man firar studenten i Göteborg, utan skolorna har varierande datum som är utspridda från 30 maj till 9 juni.

Datum när studenten infaller i några städer i Sverige

Uppsala: 2 juni

Stockholm: 9 juni

Västerås: 8 juni

Helsingborg 9 juni

Malmö: 9 juni

Göteborg: 30 maj - 9 juni

Luleå: 9 juni

Örebro: 9 juni

Linköping: 16 juni

Vet du fler datum för studenten 2023?

Hjälp oss gärna att fylla på listan genom att mejla oss när just din stad firar student! [email protected]

Powered by Labrador CMS