Nu kan du söka till Gift vid första ögonkastet

Vill du skicka in en ansökan till Gift vid första ögonkastet på SVT? Läs allt du behöver veta om att medverka i programmet!

Bild från TV-programmet Gift vid första ögonkastet 2023
Här kan du se hur du skickar in din ansökan, när programmet spelas in och hur par matchas ihop.

År efter år har vi sett modiga deltagare mötas för första gången på sitt eget bröllop, och gifta sig med en främling, för att därefter följa deras resa fram till den dag de får ta beslutet om de ska fortsätta vara gifta. Är du sugen på att ta chansen att hitta kärleken genom att gifta dig med en främling? Då kan du söka till Gift vid första ögonkastet. Här är allt du behöver veta.

Vad går programmet ut på?

I Gift vid första ögonkastet följer vi flera personer, vanligtvis fyra par, som vill gifta sig med en främling. Vi får följa dem innan, under och efter bröllopet. Paren matchas ihop av experter och möts för första gången när de ska säga ja till varandra. Därefter åker de iväg på bröllopsresa, för att sedan komma hem och flytta ihop. Under fyra veckor lever de tillsammans innan de får avgöra om de vill fortsätta vara gifta eller om de vill skilja sig.

När spelas Gift vid första ögonkastet in?

Om du är sugen på att ansöka till programmet så funderar du kanske över när inspelningen sker. Programmet spelas alltid in under sommaren, och detta gäller även i år. Om du ansöker och kommer med behöver du alltså ha möjlighet att gifta dig, åka på bröllopsresa och bli sambo nu i sommar.

Hur matchas paren?

De som ansöker till programmet får genomgå tester och besvara många frågeformulär. Utifrån detta gör experter, bestående av till exempel psykolog och sexolog, matchningar och får ihop ett antal olika par (vanligtvis fyra) som blir erbjudna att gifta sig med någon de aldrig tidigare mött, i tv. Personerna väljs alltså inte ut slumpmässigt utan utifrån vad de söker och hur bra de passar ihop.

Hur du skickar in din ansökan till Gift vid första ögonkastet 2023

Om du vill ansöka till programmet behöver du vara minst 18 år gammal, och du får inte ha några barn som är yngre än 18 år. I din ansökan behöver du svara på frågor om hur länge du har varit singel, och varför du söker kärleken.

Här kan du ansöka till Gift vid första ögonkastet 2023.

medverka.svt.se kan du hitta alla program som söker deltagare, och där hittar du även Gift vid första ögonkastet. När du klickar dig vidare för att ansöka så kommer du till Baluba, produktionsbolaget som gör programmet, och där kan du skicka in din ansökan.

Powered by Labrador CMS