Nyårslöften för dig som vill spara pengar 2023

Nytt år och nya chanser till en bättre ekonomi. Här kommer 6 tips till dig som vill bli mer organiserad när det kommer till pengar 2023. Välj ett nyårslöfte ur listan eller använd dem allihop!

Tips hur du kan spara pengar 2023

Här kommer listan för dig som vill ha bättre ekonomi som nyårslöfte för 2023. Nytt år ger chans till en nystart, håll i pengarna extra hårt med hjälp av våra 6 tips.

Spara pengar 2023: Gör en budget

Det hjälper att veta vad du spenderar pengar på varje månad. Gör en budget så att du kan se var du kan spara in pengar genom att minska på vissa utgifter.

Spara pengar 2023: Spara på rutinutgifter

Se över dina fasta utgifter som el, vatten och internet och se om du kan få ner priset genom att byta till en billigare leverantör eller genom att dra ner på användningen. Exempel: Bli bättre på att stänga av allt som drar el istället för att ha det på stand-by läge. Släck alltid lampan när du lämnar ett rum.

Spara pengar 2023: Handla smart

Jämför priser och leta efter erbjudanden innan du handlar. Använd rabattkoder och kuponger när du kan. Köp inga kläder eller saker utan att sova på saken. Oftast känns prylar inte lika nödvändiga dagen efter man sett det i butiken.

Spara pengar 2023: Sätt upp sparande

Bestäm dig för en summa pengar som du vill spara varje månad och sätt in den på ett sparkonto. Ju tidigare du börjar spara, desto mer pengar kommer du att ha tillgång till senare. Det kommer vara skönt att ha en buffert.

Spara pengar 2023: Ät hemma

Att äta ute kan vara dyrt, försök att laga mat hemma så ofta som möjligt. Det kan också vara en bra idé att planera veckans middagar och handla maten i förväg, så att du inte blir frestad att köpa dyrare mat på impuls.

Spara pengar 2023: Sluta röka, snusa och dricka alkohol

Rökning, snus och alkohol kan vara dyrt på lång sikt. Att sluta snusa, röka och dricka alkohol kan bidra till att du spara pengar och samtidigt förbättra din hälsa. Börja med att dra ner, till exempel sätt ett antal cigaretter du får röka per dag, eller bestäm hur länge din snusdosa ska räcka. Bara på att dra ner kommer du spara in pengar.

Powered by Labrador CMS