Hur man stryker en pärlplatta och enkla mönster.
Hur man stryker en pärlplatta och enkla mönster.

Pärlplatta: Enkla mönster och hur man lättast stryker en pärlplatta

Det är lov vilket betyder att det finns tid för pyssel i hemmet! En gammal klassiker är att lägga pärlplatta. Men hur stryker man pärlplattan för att kunna spara den när den är klar? Vi vet svaret!

Det finns många skäl till varför vi föräldrar fortfarande tycker att det är kul att lägga pärlplatta med våra barn.

Därför är det bra med pärlplattor

  1. Det är avslappnande: Många människor tycker att det är mycket avslappnande att fokusera på en uppgift som att lägga pärlplatta. Detta kan vara en bra möjlighet att koppla av och slappna av efter en stressig dag.

  2. Det är kreativt: Att lägga pärlplatta ger möjlighet att skapa något unikt och personligt. Du kan välja olika färger och mönster för att skapa dina egna unika verk.

  3. Det är en bra aktivitet att göra tillsammans med sina barn: Att lägga pärlplatta kan vara en rolig aktivitet att göra tillsammans.

  4. Det är en bra träning för hjärnan: Att lägga pärlplatta kräver att du tänker logiskt och planerar för att få till det du vill skapa. Detta kan vara en bra träning för hjärnan och kan hjälpa till att förbättra problemlösningsförmågan och koncentrationen.

  5. Det är en bra möjlighet att skapa något som man kan ha glädje av: När du har lagt klart en pärlplatta kan du ha glädje av det du har skapat, antingen genom att visa upp det för andra eller genom att ha det som en prydnad i hemmet. Pärlplattor är också en bra present som barnet kan ge till mormor, farfar eller andra släktingar.

Läs mer: Alla hjärtans dag pyssel för barn

Hur stryker man en pärlplatta?

För att spara din pärlplatta kan du stryka den och därefter behålla det som en prydnad.

Du behöver: Strykbräda, strykjärn och bakplåtspapper.

Lägg bakplåtspapper mellan strykjärnet och ditt strykjärn. Stryk därefter på låg till medelvärme med mjuka rörelser över pärlplattan. Det kan ta en stund innan pärlorna klibbar ihop i varandra, ha tålamod. Bakplåtspappret gör att pärlorna inte fastnar på strykjärnet.

När pärlorna svalnat kan du ta bort bakplåtspappret och ta loss ditt mönster från plattan.

Läs mer: Bra recept på trolldeg

Pärlplatta: Mönster som är lätta att följa

Låt ditt barn göra pärlplattor med mönster av peppa pig, babblarna eller pippi. Här kommer roliga mönster för pärlplattor, som är enkla att följa.

Powered by Labrador CMS