Familj

Present till barn som har allt
Present till barn som har allt

Presenter till barn som har allt – 11 tips

Ska du köpa en födelsedagspresent till ett barn som redan har "allt"? Det är inte det lättaste, men här kommer 11 roliga tips!

1. En prenumerationsbox

Idag finns det många boxar på marknaden som kommer med överraskningar varannan vecka eller en gång i månaden. Det finns bokboxar, sminkboxar, bakboxar och så vidare. Du kan säkert hitta någon som passar det barn du ska köpa present till!

2. Musiklektioner

Hur roligt vore det inte att låta barnet lära sig att spela ett instrument? Musiklektioner kan kosta en del, så en lektion kanske räcker till att börja med. För blyga barn kanske en duolektion för barn och förälder kan vara något!

3. Biljetter till en show

Ge biljetter till en föreställning av något slag så barnet får något att se fram emot. Det kan vara en teater, musikal, dansföreställning, bio eller konsert.

4. Saker till barnets rum

Barnets rum är det utrymme de har att dekorera själva (om föräldrarna tillåter det förstås), så varför inte ge någon rolig inredningsdetalj till barnet som du tror hen kan uppskatta?

5. Pysselkorg

För den konstnärliga – fyll en korg med penslar, färg, papper, canvastavlor, glitterpennor, lim, klistermärken etc. Bara fantasin kan sätta gränserna för vad barnet kan skapa av det!

LÄS ÄVEN: Så fixar du barnkalaset som alla pratar om

6. Tidningsprenumerationer

Välj ut en tidning du tror barnet skulle gilla och köp en tidningsprenumeration.

7. Ett sova över-kit

För barn som är i den åldern att de gillar att sova över hos vänner kan du ge ett roligt sova över-kit med sovsäck, personligt örngott och en necessär med tandborste och tandkräm.

8. Trädgårdssaker

Det är häftigt att få se något man själv planterat gro, och sedan kanske även äta något man själv odlat. Varför inte ge bort trädgårdssaker som handskar, spade, jord och fröer som barnet kan så och odla.

9. En kalender med viktiga datum

Köp en kalender med barnets favoritmotiv på, som till exempel hundvalpar, Frost eller bilar, och fyll sedan i speciella datum som födelsedagar.

10. Aktivitetsdag

Ge bort en aktivitetsdag. Kanske gillar barnet att gå på trampolinland, lekland, museum eller bowla!

11. Bakburk

Gillar barnet att baka kan du sätta ihop en ”bakburk” där du lägger i alla torrvaror för en kaka, som till exempel havregryn, kakao, vaniljsocker och socker för chokladbollar. Sedan sätter du fast receptet på burken och skriver vad barnet behöver fylla på med för att kunna baka!

LÄS ÄVEN: Roliga och pedagogiska barnpresenter

Foto: Unsplash

Powered by Labrador CMS