Pyssel man kan hänga i påskriset

Här kommer tips på roligt pyssel som man sen kan dekorera påskris med!

Påskris pyssel - dekorera påskriset!
Påskris pyssel - dekorera påskriset!

Att pyssla under påsken är nästan ett måste, speciellt om man har barn som älskar att pyssla. Förutom att det är roligt så kan man skapa fint pynt till riset. Här är några tips på påskpyssel till påskriset som passar perfekt att göra tillsammans med barn.

Målade ägg i påskriset

Självklart kan man hänga vanliga ägg i påskriset, men då behöver man tömma dem först - och så kan det förstås vara roligare om de är målade. Börja med att blåsa ur äggen genom att skaka dem, och därefter göra ett litet hål i den minst spetsiga delen av ägget. Gör sedan ett lite större hål i den andra delen, och blås i det lilla hålet med munnen tätt sluten om ägget. Därefter är det bara att börja måla.

Häng upp pappersägg i påskriset

Klipp ut ägg i papper, gärna tjockare papper. Använd antingen papper i olika färger, eller vita papper som sedan kan målas och dekoreras fritt. Använd gärna glitter eller annat roligt, och kanske klistermärken med påsktema. Gör sedan ett litet hål upptill för snöre, sedan är det klart att hängas i riset.

Pyssla påskkycklingar

Små påskkycklingar passar också perfekt i riset. Detta kan ni antingen göra genom att klippa ut ringar eller ovaler i gult papper som ni sedan gör till kycklingar, eller med andra material - till exempel en äggkartong, mjuka bollar, bomull som färgas gult eller liknande. Av en äggkartong kan det bli många kycklingar, om man klipper ut varje "hål" där äggen har legat och sedan vänder på dessa. Därefter målas de gula och dekoreras för att se ut som små kycklingar.

Sätt fjädrar i papper i påskriset

Om man vill ha allergivänliga fjädrar i påskriset så kan man faktiskt göra sådana helt själv - de ser inte så äkta ut, men de blir fina och annorlunda. Klipp ut fjädrar i papper genom att till exempel klippa en avlång och avsmalnande bit med spetsig topp. Därefter klipper du fransar på sidorna. Gör detta helst med färgat papper, annars måste du måla fjädrarna själv - måla i så fall innan du börjar klippa. Därefter kan fjädrarna dekoreras med till exempel glitter, genom att måla prickar på dem, göra dem randiga eller på annat sätt.

Powered by Labrador CMS