Pumpapaj
Pumpapaj

Recept: God pumpapaj med smak av pepparkaka

Tänkte du göra en pumpalykta till Halloween? Varför inte slå två flugor i en smäll och gör en god paj av det pumpakött som blir över?

Pumpapuré:

600 gram pumpakött

Gröp försiktigt ut cirka 600 gram kött ur pumpan, och rensa bort kärnorna. Skär pumpaköttet i bitar om cirka 2x2 cm och koka i lättsaltat vatten tills pumpaköttet blir mjukt. Häll sedan av vattnet och mixa pumpaköttet i en matberedare till en slät puré. Låt svalna en stund innan du blandar purén med resten av pajfyllningen.

Pajbotten:

3 dl vetemjöl

100 g rumstempererat smör

0,5 dl vatten

1,5 msk strösocker

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

ströbröd till formen

Smörj och bröa en form om cirka 20-25 cm i diameter. Lägg sedan alla ingredienser i en matberedare och blanda ihop till en fin deg. Tryck ut degen jämnt i hela formen.

Pajfyllning:

pumpapurén du gjorde tidigare

3 st ägg

5 dl vispgrädde

1,5 dl strösocker

1 tsk kanel

0,5 tsk malen ingefära

0,5 malen nejlika

Vispa upp äggen och rör sedan i socker, smör, 2,5 dl vispgrädde och den svala pumpapurén. Blanda i kryddorna och häll sedan hela fyllningen över din pajbotten. Grädda i ugnen i cirka 40 minuter på 175°C, eller tills pajen blivit fast. Vispa resten av grädden och servera till pajen.

Smaklig måltid!

Powered by Labrador CMS