Redaktionen testar Middagsfrids "Flexitariankasse"

När man är förälder är det en hel del som måste fixas. Allt ifrån hämtning och lämning, till läxläsning och skjuts till träningar. Matlagning är ofta en ständig stressfaktor i många familjer. Inte själva lagandet alltid, men just att försöka komma på och komma överens med resten av familjen vad man ska äta. Vi har en lösning på problemet. Många av er känner nog igen konceptet matkasse. Men har ni testat Middagsfrids Flexitariankasse? Det har vi!

Jag som testat kassen har två barn i åldrarna 3 och 7. Just Flexitariankassen för fyra passar den som inte äter nöt-, fläsk eller viltkött och som försöker äta mer vegetariskt. Samtidigt sägs kassen vara god och varierande, vilket vi helt håller med om! Vi valde att laga tre av de fem rätterna som ingick.

1. Laxfilé med täcke av rucolapesto

Denna rätt var väldigt uppskattad av barnen. Ruccolapeston som man bredde på laxen i ugnen blev otroligt krämig och passade verkligen till. Vi valde att välja grönsaker själva, vilket är en fördel med alla recept. De är nämligen väldigt enkla att kombinera och göra om utefter vad man tycker om. Hela maträtten tog cirka 45 minuter, vilket är en lagom tid när man har hungriga barn hemma. Kändes även väldigt fräscht med bulgur till.

2. Grillad kyckling med citronstompad potatis och tzatziki

Kyckling är nog många barns favoriträtt, och även minas. Så att denna rätt skulle gå hem var ingen hemlighet. Allt som allt tog det cirka 45 minuter och det var väl värda sådana. Även här valde vi våra egna favoritgrönsaker. Det bästa med denna rätt var den goda marinaden till kycklingen, och att potatisen var citronstompad vilket gav en extra rolig touch till det annars normala - vanlig kokt potatis. En hit för både vuxna som små!

3. Pasta Pomodoro med mozzarella, färsk basilika och pinjenötter

Den allra bästa rätten enligt barnen! Pasta går alltid hem, och det allra bästa med pasta är att den mest enkla rätten kan bli så otroligt god. I denna, som tog max 20 minuter, hade vi i zucchini, mozzarella och pinjenötter tillsammans med en god pastasås gjort på tomat. Otroligt gott och något vi definitivt kommer laga oftare!

Summering:

Vi gillade denna kasse väldigt mycket. Och konceptet kring Middagsfrid är väldigt bra. Vi fick sms om specifik leveranstid, och det hela gick väldigt smidigt med leverans till dörren. Kändes kul att få en hel broschyr i tjockt papper med recepten på. Lite lyxig känsla istället för att googla fram ett recept i en app. Förväntningarna motsvarades genom bra recept och fina råvaror. Det var inte särskilt mycket som vi behövde ha hemma, förutom lite basvaror, vilket var skönt. Kassen passade oss perfekt!

Är du sugen på att testa Flexitariankassen? Just nu kan du köpa den till prova-på-priset 295 kronor. Klicka här för att läsa mer om kassen och beställ!

Powered by Labrador CMS