Roliga aktiviteter du kan göra med barnen på påsklovet

Tips på vad du kan med familjen på påsklovet!

Man kan plantera nya växter eller åka zipline på påsklovet.
Varför inte plantera växter eller åka zipline på påsklovet.

Även om lov ofta är uppskattade, välbehövliga och mysiga så innebär det också att man behöver aktivera barn. Ofta vill man förstås även ta vara på den lediga tillsammans, och blanda vila med aktiviteter. Här kommer lite inspiration till dig som funderar över vad ni ska hitta på under påsklovet.

Påskpyssla

Förutom att man behöver variera vila och aktiviteter, så kan man även behöva varva med lugnare aktiviteter. En av de bästa lugna aktiviteterna är utan tvekan pyssel. Att pyssla blir dessutom ännu roligare under högtider när man har ett tema, och dessutom kan det man skapar användas som dekorationer. Så plocka fram allt pyssel och annat som behövs och var kreativa tillsammans.

Så frön

Eftersom påsken infaller tidigt under våren så passar det perfekt att börja så fröer, som man senare kan plantera ut. Många barn tycker dessutom att det är jättekul att så: först får man pilla ned fröer i jord, och sedan får man se dem växa. Handla upp olika fröer, jord och små krukor eller liknande och så tillsammans i påsk.

Gå på museum

Museum är en perfekt aktivitet, även med barn, och det passar för alla åldrar. Även om långt ifrån alla uppskattas av barn så finns det så många olika museum, vilket gör att man lätt kan hitta ett som barnen gillar. Kolla upp vilka museum som finns inom rimligt avstånd och planera in ett besök.

Lovaktiviteter

I många kommuner anordnas lovaktiviteter under skolloven, och dessa är oftast gratis. Ofta erbjuder biblioteken aktiviteter under loven, men även kulturskolor, föreningar och andra kan anordna sådant. Aktiviteterna kan vara allt från att prova på instrument till pyssel, filmvisning och högläsning.

Här varierar dock utbudet en hel del mellan olika kommuner. Ibland finns en aktivitet under hela lovet, eller ingen alls, och ibland kan det finnas massor att välja mellan. I städer är utbudet förstås bättre än i mindre orter. Detta kan dock vara värt att kolla upp.

Upplevelser

Det finns massor utav roliga upplevelser för barn, som passar perfekt att göra under lovet. Här beror det förstås på hur gammalt barnet är, och även vilka intressen han eller hon har. Några exempel på upplevelser som kan passa bra är till exempel:

  • Escape Room
  • Hinderbanor
  • Äventyrsbad
  • Zipline
  • VR
Powered by Labrador CMS