Familj

Tips: Det här kan du göra med överbliven glögg

I juletider blir det såklart en hel del glöggdrickande. Hur mycket glögg man ska beräkna till glöggmingel är inte lätt att veta och det kan bli en del över.

Om man är trött på att dricka glögg, varför inte använda det som en smaksättare?

När är glöggens dag?

Självklart har även glöggen en egen temadag. Den 1 december är det glöggens dag och då kan man gärna kalasa till det med glögg i alla dess former.

Hur mycket glögg per person?

Vill du vet hur mycket glögg du ska beräkna per person till glöggminglet? Läsarna tipsar hur du ska tänka när du planerar julfesten, sedan får du här två julgoda tips som du kan göra med överbliven glögg.

Beräkna glögg här.

Recept med överbliven glögg

Överbliven glögg behöver inte slängas. Glögg kan användas både i matlagning och i bakningen och med ett bra grundrecept kan du variera smak baserad på vilken glögg du väljer. Det finns många härliga säsongssmaker att välja bland som enkelt uppdaterar den traditionella glöggsmaken. Väljer du bara mellan vitvinsglögg och rödvinsglögg kommer du fortfarande få en variation.

Man behöver inte ha tröttnat på glöggen för att använda den som smaksättare. Vill man ge julbordet det där lilla extra, baka något riktigt juligt eller knyta samman menyn genom en röd tråd, så är glöggen ett oväntat bra alternativ.

1. Glöggkladdkaka enligt Sweet and simple

Kladdkaka är en favorit året om. Varför inte göra en juligare variant? Saffranskladdkakan har vi kanske hunnit bekanta oss med, men glöggkladdkakan kanske fortfarande är obeprövad hemma hos er?

Allt för föräldrar bloggen, Sweet and Simples fantastiska recept kommer passa perfekt till såväl adventsfikat som julafton - och mellandagarna. Glöm inte göra hennes pepparkaksgrädde till med marshmallows - en riktigt juldröm! Glögg med pepparakor på ett annorlunda vis. Receptet hittar du här.

2. Wokad glöggryta

Glögg och matlagning kanske är otippat, men en mustig glöggryta på vinterhalvåret med ett sting av glögg och teryaki passar perfekt kalla vinterkvällar efter en dag i pulkabacken, eller när man bara vill sätta julstämningnen på matbordet. För extra god sälta kan man addera soja. Varför inte strö över hackade mandlar och lägg till en nypa kanel i grytan, som ger den där extra julksmaken.

Receptet hittar du här.

Powered by Labrador CMS