Unna dig själv en bra nyårsafton
Unna dig själv en bra nyårsafton

Tips för dig som ska fira nyår ensam

Har du ingen att fira nyår med eller har du valt att fira ensam? I vilket fall kan nyårsafton vara en bra dag att skämma bort sig själv lite extra!

Det kan vara svårt att fira nyår ensam och många människor kan känna sig ledsna eller ensamma under denna tid. Det finns dock saker du kan göra för att göra det lite lättare att fira nyår ensam.

Här listar vi tips för dig som ska vara ensam på nyår

 1. Se en bra film eller TV-serie. Nyårsafton kan vara en bra tid att unna sig en maraton av en film eller TV-serie som du verkligen gillar.

 2. Laga en god middag eller baka något gott. Nyårsafton kan vara en bra tid att laga en god middag eller baka något gott, och det kan vara roligt att göra det ensam och få bestämma precis vad du vill äta.

 3. Gör något kreativt. Om du gillar att måla, skriva, fotografera eller göra något annat kreativt, kan nyårsafton vara en bra tid att sätta igång med något nytt projekt.

 4. delta i en virtuell fest. Om du vill ha lite sällskap, kan du delta i en virtuell nyårsfest online eller chatta med vänner och familj via videolänk.

 5. Gör något som gör dig glad. Oavsett om det är att läsa en bra bok, gå en promenad eller lyssna på din favoritmusik, försök göra något som får dig att känna dig glad och avslappnad under nyårsafton.

 6. Boka in en spa-dag för dig själv. Nyårsafton kan vara en bra dag att unna sig lite extra omtanke och vårda kropp och själ. Boka in en massage eller ett besök på ett spa för att koppla av och må bra.

 7. Gör något utomhus. Om vädret tillåter, kan det vara skönt att gå ut och ta en promenad eller göra något annat utomhus, till exempel åka skidor eller gå på en vandring. Det kan hjälpa till att få lite perspektiv och ge dig en känsla av frihet.

 8. Börja på en ny hobby. Om du har tänkt att börja på en ny hobby, kan nyårsafton vara en bra dag att sätta igång. Det kan vara allt från att lära sig ett nytt instrument till att börja måla eller träna yoga.

 9. Gör något för andra. Om du känner dig ensam under nyårsafton, kan det vara skönt att göra något som hjälper andra. Du kan till exempel ringa till en ensamstående vän eller släkting, eller donera pengar till en välgörenhetsorganisation.

Ingen att fira nyår med?

Du kan till exempel försöka hitta sätt att få lite sällskap, till exempel genom att ringa eller chatta med vänner eller familj. Du kan också försöka göra något roligt för dig själv, till exempel att se en film eller laga en god middag. Eller så kan du försöka hitta någon form av gemenskap online, som att chatta med andra människor på sociala medier.

Unna dig själv en bra nyårsafton – fler tips

 1. Tänk på det du har att vara tacksam för. Det kan hjälpa att fokusera på det som du har att vara tacksam för i ditt liv, oavsett om det är vänner, familj, ett bra jobb eller något annat.

 2. Se nyår som en chans att börja om på nytt. Nyår kan vara en bra tid att tänka på vad du vill åstadkomma under det kommande året och se det som en chans att börja om på nytt.

 3. Gör något du tycker om. Nyårsafton kan vara en bra dag att unna sig lite extra omtanke och göra något du tycker om, till exempel att se en bra film eller laga en god middag.

 4. Ge dig själv lite extra omtanke. Nyårsafton kan vara en stressig tid för många människor, så det kan vara viktigt att ge dig själv lite extra omtanke och vårda din kropp och själ. Det kan vara allt från att unna dig en massage till att läsa en bra bok eller ta ett härligt skumbadS.

Powered by Labrador CMS